Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

De leukste kleine winkels in Oud-West

Als je in Amsterdam Oud-West woont, hoef je niet ver op pad voor producten van unieke winkeltjes. De leuke adresjes liggen hier voor het oprapen!

Kinkerstraat

De Kinkerstraat is een straat waar je altijd goed kunt slagen. Of je nu op pad bent voor je dagelijkse boodschappen, of op zoek bent naar een mooi cadeau. Er zijn 2 winkels in het bijzonder die hier het noemen waard zijn: boekhandel Hoogstins op nummer 117 en kookwinkel & messenslijperij Meesterslijpers op 267-271. De boekwinkel van Eelke Hoogstins zit hier al meer dan 30 jaar en staat alom bekend om de hartelijkheid, kennis en het uitgebreide aanbod tassen, agenda’s en cadeaus. Naast natuurlijk de omvangrijke collectie boeken. Volg deze winkel ook eens op Facebook, voor de wekelijkse boekentop 10’s en leuke tips.

Bij familiebedrijf Meesterslijpers ben je aan het juiste adres voor werkelijk alle kookspullen die je je maar kunt bedenken. Glaswerk, bakvormen, pannen, koffiepotjes, pepermolens, koksmessen… You name it, they have it. Eigenaar Thomas de Boer startte ooit als messenslijper in dezelfde straat en is sindsdien niet meer weggegaan uit de Kinker. Hij ging dit voorjaar weliswaar met pensioen, maar komt graag nog een kijkje nemen hoe zijn vrouw en drie zoons de zaak met verve runnen. Wil je voor een uniek cadeau iets speciaal laten graveren? In de graveerstudio verrichten ze wonderen met glas, staal, hout en leer!

Unieke, handgemaakte cadeautjes

Ben je op zoek naar mooie spullen met een verhaal? Loop dan eens binnen bij The Gathershop in de Hallen. Van handgemaakte sieraden, prachtige keramiek, natuurlijke skincare tot planten en droogbloemen; je vindt in dit kleine winkeltje een schat aan unieke producten. Direct van de makers, die hier hun ziel en zaligheid in hebben gestopt.

Voor nog meer fijne cadeautjes (ook voor jezelf!) is Johnny at the Spot een prettige pitstop. Hier vind je de mooiste kleding, schoenen en accessoires voor man en vrouw, waarbij merken als Samsøe Samsøe, Humanoid en Knowledge Cotton Apparel de boventoon voeren. Zit jij er straks tenminste piekfijn bij met kerst! Ook kun je hier terecht voor een uitgebreid assortiment geurkaarsen, huisparfums én originele knuffels.

De Clercqstraat

Bij CuKi kun je je hart ophalen als je gezegend bent met groene vingers (of die graag zou willen hebben). Bij deze botanische boetiek koop je werkelijk het mooiste groen voor in huis. Kamerplanten, hangplanten, zuiverende planten, maar ook toffe bloempotten en plantverzorging! En het is niet alleen maar groen dat de klok slaat, ze verkopen hier onder meer ook sieraden en leuke hebbedingen voor in huis. Perfecte cadeaus dus, of gewoon lekker voor jezelf.

Als je een skate-fan (of eentje in wording) in je familie of vriendenkring hebt, is een bezoekje aan Toms Skateshop verderop in de De Clercqstraat een must. Wedden dat je hier een geschikt cadeautje zult vinden. Dé skateboard shop in Amsterdam sinds 1988 heeft zelfs een heuse mini-ramp om de skills te testen. Dus misschien is een gezamenlijke gang naar deze winkel al een traktatie op zich!

Go wild for the kids

Deze kinderwinkels in Oud-West vermelden we inclusief een duidelijke waarschuwing: pas op voor te grote hebberigheid! Big & Belg op de J.P. Heijestraat is een favoriete stop voor veel Amsterdamse ouders, de toffe kleding en het prachtige speelgoed hier zorgt ervoor dat je nooit met lege handen naar buiten komt. Extra tip: er is ook nog een tweede winkel op de Ferdinand Bolstraat. Bij kids conceptstore Wijs West op de Bilderdijkstraat slaag je met originele kinderkleding en -cadeautjes voor elke gelegenheid. Van houten puzzels, knutselspulletjes, kinderboeken tot regenlaarzen. OnWijs West is het tweede filiaal, schuin aan de overkant, en is gericht op de wat oudere kinderen (3+).