Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
The entrance of Boon Cadeau in Weesp
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Winkeltjes in Weesp

Winkelen in Weesp. Zo fijn als dit allitereert, zo fijn is het ook. Een overzichtelijk, historisch centrum, waar je binnen een paar stappen van de ene in de andere shopverrassing valt. Trekt uw slenterschoenen aan en gij zult vinden, maar mocht je toch blij worden van wat tips op voorhand: komen ze aan.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Boon Cadeau

The entrance of Boon Cadeau in Weesp
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Kaarsen, kussens, kandelaars en kaarten, keukengerei, kookboeken én kinderspullen: bij Boon Cadeau vind je alles waar je naar op zoek bent én waar je niet naar op zoek bent. Hoewel het sowieso lastig kiezen wordt (eigenlijk wil je álles wel hebben), is de voorselectie al gedaan door Petra Boon - inderdaad, de eigenaresse van de winkel. Daardoor bespaar jij weer wat tijd die je perfect in een volgende winkel kunt besteden.

Patisserie & Chocolaterie Boom

Ken je die (Weesper)mop dat de oorsprong van de Weespermop misschien wel helemaal niet in Weesp ligt? Maakt ons niets uit, bij Patisserie & Chocolaterie Boom moet je dit amandelspijskoekje zeker even uitproberen. Verder kun je bij deze delicatessenzaak ook terecht voor bonbons, slagroomtruffels, macarons, taartjes, gebak en het nodige koek- en suikerwerk. Oftewel: het echte werk.

Jananna

Het klinkt als een nummer dat de hele dag door je hoofd blijft spoken, maar Jananna is toch echt een winkel. Zit zo. Eigenaresse Marianne wordt door vrienden steevast Jan genoemd. Tel daar haar tweede naam Anna bij op, en de naam Jananna was geboren. Wat je er binnen zoal vindt? Voornamelijk zelfontworpen sieraden, maar ook kleding, kinderspeelgoed, interieurspullen en meer. Zeker even een kijkje gaan nemen dus.

De Bloemenmand

Leef je graag met de seizoenen? Dan is De Bloemenmand een winkel naar jouw hart. Vanuit hun historische pand op de Nieuwstraat, werken de medewerkers van deze bloemenzaak uitsluitend met seizoensmaterialen. Frisse voorjaarsbloemen van eigen bodem, weelderige zomerbloemen en decoratieve najaarstakken: voor iedere gelegenheid vind je hier iets passends. Dat verdient een… exact - bloemetje.

Boutique Bijt

Alleen al bij het spotten van de paspoppen in de etalage weet je: hier moet ik even binnenstappen. En eenmaal binnen weet je dat je het bij het rechte eind had. Eigenaresse Jeanine Meijer opende in september 2020 deze kledingboutique met een aantal exclusieve merken die eerder nog niet in Weesp verkocht werden, maar waar wél vraag naar was. Denk aan Hope, Humanoid, Essentiel Antwerp, Malène Birger en Closed. Tassen van Jerome Dreyfuss en de producten van Marie-Stella-Maris. Jeanines motto: ‘het nog mooier maken van mensen’. Jeanine, we komen eraan.

Studio Yaiya

Een winkel zonder website, ook wel eens verfrissend. Een Instagrampagina heeft Studio Yaiya dan weer wel, en een glimp op de feed van dit zaakje verraadt al meteen in welke stijl je hier woon- en lifestyle-accessoires en handgemaakte sieraden op de kop tikt. Bevallen die online plaatje wel? Dan weet je vanaf nu ook meteen waar je de winkel in ‘levende lijve’ vindt. Op Slijkstraat nummero 19.

Hatseflats Kinderkleding

Als je je winkel Hatseflats Kinderkleding noemt, sta je wat ons betreft al een puntje voor. En als je dan ook nog eens voor een uitgebreid aanbod zorgt, kan het helemaal niet meer stuk. Maar oordeel vooral zelf en bezoek Hatseflats Kinderkleding om het assortiment met eigen ogen te aanschouwen. We verklappen alvast: het aanbod bestaat uit baby- en kinderkleding voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. En ook aan accessoires - bedoeld voor baby én ouders - geen gebrek.

PeZZi PaZZi

Eigenaresse Angelique Salvaggio - inderdaad, bijna een personage dat zelf uit een boek is weggewandeld - opende op 1 september 2018 haar boekhandel PeZZi PaZZi, gevestigd in een monumentaal pand op nummer 46 in de Slijkstraat. De winkel richt zich voornamelijk op jeugdboeken en literatuur, maar helpt klanten ook graag online aan e-books, luisterboeken en andere gewenste bestellingen. Eens een keer iets anders cadeau geven dan een boek? PeZZi PaZZI verkoopt ook cadeauartikelen zoals knutsel- en stickerpakketjes, logische denkspelletjes en kaartspelletjes van onder andere 999 games en Black Stories. Ook kun je er terecht voor de wenskaarten- en boekjes van Kakkerlakjes, Grafiquelien, Bloom your message en Forever Cards.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen