Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
The English Hatter in Amstelveen
Afbeelding van The English Hatter

Winkeltjes in Amstelveen

Wie aan winkelen in Amstelveen denkt, denkt mogelijk meteen aan het Stadshart. Maar shoppen kan hier op zoveel meer plekken. Van bloemen tot babykleren, en van wijn tot ‘worldwide’ vintagekleding: op deze adressen vind je de leukste pareltjes.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

The English Hatter

The English Hatter in Amstelveen
Afbeelding van The English Hatter

Voor iedereen die David Beckham als absoluut modevoorbeeld heeft, is The English Hatter dé plek om te shoppen. De zaak is gespecialiseerd in klassieke Engelse herenmode, maar is ook niet vies van een beetje trend op z’n tijd.

De Wijnschuur

Wijnen, wijnen, wijnen: wie houdt er niet van? De eigenaren van De Wijnschuur in elk geval wel. Al tientallen jaren staat midden in de groene Bovenkerkerpolder deze mooie speciaalzaak, waarbij de authentieke schuur is gevuld met zo’n 800 wijnen van over de hele wereld. Waarvan een groot deel ook nog eens exclusieve eigen import. Wie kan dat vandaag de dag nog zeggen?

Kaasboerderij en Klompenmakerij Clara Maria

Kaasboerderij en Klompenmakerij Clara Maria in Amstelveen
Afbeelding van Kaasboerderij en Klompenmakerij Clara Maria

Kaasboerderij en Klompenmakerij Cara Maria: het is een hele mond vol, maar simpeler gezegd is het dé kaas- en klompenboerderij van Amstelveen. In een boerderij midden in het polderlandschap, laat de kaasboer zien hoe kaas gemaakt wordt, en maakt de klompenmaker letterlijk klompen waar je bijstaat. Een kleine reis terug in de tijd.

Spice Indian Supermarket

Behoefte aan wat meer specerijen om mee te koken? Spice Indian Supermarket is een supermarkt waar je Indische producten vindt, en is alleen al vanwege de geuren een bezoekje waard. Het behulpzame personeel maakt het inkopen van je lunch, avondeten, of borrel helemaal een feestje.

Shilla

Mensen een stukje van haar Aziatische thuis bieden, dat was het oorspronkelijke doel van Shilla toen zij haar eerste Japanse-Koreaanse supermarkt in 1992 opende. Wat is er immers beter dan herinnerd worden aan ‘thuis’ door de heerlijke geuren en smaken die je gewend bent? Inmiddels is Shilla een tweede vestiging verder, dus dan weet je dat het goed zit.

Kashmir Food Store

Van Japans en Koreaans, naar Indiaans en Pakistaans. Bij Kashmir Food Store tik je verse groente en fruit, verschillende kruiden, thee en Indonesische frisdrank uit deze landen op de kop. Bij de slagerij in de winkel haal je naast vers vlees, ook heerlijke huisgemaakte kant-en-klaarmaaltijden. Verrassend, maar wel leuk: voor fans van cricket heeft de winkel ook een uitgebreid assortiment aan cricketspullen.

  • Kashmir Food Store | Lindenlaan 376

TOF Bloemen

Dat verdient een bloemetje. Of je nou voor je opa, oma, broer, zus of zwager komt, voor iedereen schikken ze een toffe bloemenbos die je het liefst in je eigen huis zou zetten. Daarom, neem je er toch lekker 2 mee.

Worldwide Vintage

Voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare vintage kleding: bij Worldwide Vintage ben je aan het juiste duurzame adres. En de naam zegt al genoeg, de jassen, hoodies en jeans die je hier aan de rekken vindt, komen niet (alleen) uit Amstelveen, deze collectie goes international. Japan, Italië en Amerika: hier vind je gegarandeerd unieke kledingstukken om je kledingkast verantwoord te verversen.

Martinez Chocolade

Je hebt mensen die van chocolade houden, en je hebt mensen die van chocolade houden. Precies voor die mensen is er Martinez Chocolade. Wellicht ken je de naam al vanuit andere grote steden in het land, maar de vestiging in Amstelveen is er in ieder geval één om je vingers bij af te likken.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen