Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Amsterdam, 19 juli 2016. Overzicht binnenstad vanaf de Oostelijke eilanden. foto Peter Elenbaas
Afbeelding van Peter Elenbaas

Winkeltjes in Oostelijk Havengebied

Bij het Oostelijk Havengebied denk je wellicht aan grote cruiseschepen en het ruime sop van het IJ. Dat klopt, maar dat neemt niet weg dat er hier ook veel winkel(tje)s zijn waar je van alles kunt shoppen.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Bord aan Tafel

Uitgekeken op je witte servies, of op zoek naar een origineel cadeau? Stap dan eens binnen bij Bord aan Tafel. Eigenaresse Ilse Klün maakt in haar atelier tafelservies in alle vormen, kleuren en maten die je kunt bedenken. Van kom tot kop en bord tot beker: alles voor jouw memorabele eetmomenten vind je hier.

Kids en Koters

Kids en Koters store interior
Afbeelding van Kids en Koters

Tweedehands kleding en speelgoed is naast hartstikke trending vooral hartstikke duurzaam. Bij Kids en Koters geef je (kinder)kleding, boeken, spelletjes, schoenen en zwangerschapskleding niet alleen een nieuwe eigenaar, maar ook een nieuw leven. En dat draagt én geeft nog een stukje lekkerder.

Thinking of Holland

Er is niks mis met een stuk kaas of tulpenbol, maar als je bezoekers aan Nederland écht een leuke herinnering mee naar huis wilt geven, stuur ze dan langs bij Thinking of Holland. In de hele collectie wordt de connectie met het (verre) verleden gezocht, en dat levert originele souvenirs op - die niet alleen leuk zijn voor bezoekers, want ook buurtbewoners zijn hier vaste klant.

The Collection One

Deze collectie van vintagekleding wordt persoonlijk samengesteld door oprichter Lisa Schotman. Bij elke item worden de 3 vragen beantwoord: waar de producten vandaan komen, wie ze heeft gemaakt en waar zijn ze van zijn gemaakt. Zo weet je altijd wat je precies draagt.

Boekhandel van Pampus

De filosofie van deze boekhandel is, naar eigen zeggen, in 3 woorden te vangen: Uitnodigen tot oponthoud. En als je daar over nadenkt, ook over het feit dat er naast een gigantisch aanbod van boeken ook leunstoelen, zachte kussens voor de kleintjes én koffie is, wil je hier graag je tijd nemen.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen