Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Store A Lovely Day interior, couch sofa with items in the background
Afbeelding van Dorine Henning

Winkeltjes in de Rivierenbuurt

Aas je al jaren op een echte Louis Vuitton-tas of jaag je graag op andere (tweedehands) parels, reis dan eens af naar de Rivierenbuurt. Naast leuke tweedehands kledingwinkels vind je er bijvoorbeeld ook de boekhandel waar Anne Frank ooit haar beroemde dagboek kocht.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

De Ruilhoek

Met de oorsprong in eind jaren ‘70 is De Ruilhoek een van de eerste en grootste tweedehands kledingwinkels van Amsterdam. In de 200 vierkante meter binnen, maar ook online, vind je tweedehands merk- en designerkleding, schoenen en accessoires voor mannen en vrouwen die je kunt halen en brengen: ruilen, dus.

Boekhandel Jimmink

Achter boekhandel Jimmink gaat een bijzondere geschiedenis schuil. Het is de plek waar Anne Frank ooit haar nu wereldberoemde dagboek kocht. De eigenaar houdt deze geschiedenis graag levend. De winkel heeft dan ook een aparte afdeling met boeken over Anne Frank en de Eerste en Tweede Wereldoorlog, maar je kunt er ook goed snuffelen tussen de stapels andere boeken.

Steil

Mocht je een origineel cadeau zoeken voor een kleine vriend(in) of die van jezelf: bij conceptstore Steil (vernoemd naar de eigenaar) vind je alles voor baby’s en kinderen van 0 tot 10 jaar. Van kinderkleding en cadeau’s tot interieur- en modeaccessoires van bekende merken: er is altijd wel iets dat bij jouw ja, stijl past.

MOOI

Tweedehands kleding is gewild, dat merken ze bij MOOI ook in het aanbod. Ze hebben dan ook een selectie gemaakt: je vindt hier alleen kleding in het hogere segment. Dus ben je op zoek naar een tweedehands Louis Vuitton, Hermes of Fendi, dan zou je die hier weleens kunnen scoren.

  • MOOI | Scheldestraat 58

A Lovely Day

Na jaren in de creatieve sector gewerkt te hebben, begon het echtpaar Hans en Dorine met hun eigen winkelconcept. A Lovely Day verkoopt producten die ze zo mooi vinden dat ze ze zelf in huis of als sieraad zouden willen hebben. Het liefst zoveel mogelijk handgemaakt en van gerecyclede materialen.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen