Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People sitting on the terrace of Pension Homeland at the Marineterrein
Afbeelding van Pension Homeland

Groen in het Oostelijk Havengebied

Je kunt het Oostelijk Havengebied beschouwen als één grote buitenspeelplaats, gelegen tussen water en moderne architectuur. Via de bijzondere bruggen hop je zo over de eilanden en bezoek je deze groene en autoloze locaties in het gebied.

Bogortuin

Bogortuin outdoor swimming spot on Javaeiland
Afbeelding van Koen Smilde

In een buurt omgeven door water kan er natuurlijk ook goed gezwommen worden. Dit doe je onder andere bij de Bogortuin op Java-eiland. Neem de picknickmand en een kleedje mee en geniet van uitzicht op de eigenzinnige gebouwen, herkenbare grachtjes en fotogenieke bruggetjes.

Vuurtoreneiland

Afbeelding van Vuurtoreneiland

Neem de boot naar het onbewoonde eiland van Amsterdam: Vuurtoreneiland. Op dit unieke stukje natuur van Amsterdam kan je het hele jaar door eten in het restaurant. In de lente en zomer eet je letterlijk van én in de natuur. De producten die je voorgeschoteld krijgt komen uit de glazen kas van het eiland. In de winter kan je van het landschap genieten vanuit het vervallen fort. Let op: je moet reserveren om naar het eiland te kunnen, je kunt hier niet zomaar aanmeren.

Funenpark

Wonen in een stadspark? Dat kan in het Funenpark. Hoewel het meer een wijk is dan een park, is het wel erg groen én autovrij. Genoeg plek om buiten te spelen of heerlijk te picknicken. Of wandel langs muurresten van het oude bolwerk, dat een systeem was om de stad te beschermen.

Borneo-eiland

When used for your website or social channels please use the following links:
Facebook: @PhilippBenedikt.com (https://www.facebook.com/PhilippBenediktProduction)
Instagram: @PhilippBenedikt (https://www.instagram.com/philippbenedikt/)
Other Publications: Philipp Benedikt | www.philippbenedikt.com
Afbeelding van Philipp Benedikt (www.philippbenedikt.com)

Elke zomer als de temperaturen stijgen, is het goed toeven op de steiger van de Entrepothaven op Borneo-eiland. Neem je handdoekje mee en een drankje voor een ontspannen middag. Is het niet warm genoeg om te zonnen? Maak dan een wandeling. Loop over de maar liefst 90 meter lange Pythonbrug die als een slang over het water kronkelt en geniet van het uitzicht.

Marineterrein

People sitting on the terrace of Pension Homeland at the Marineterrein
Afbeelding van Pension Homeland

In de 17e eeuw werd het Marineterrein gebouwd voor de grote VOC-schepen. Vandaag de dag is het terrein de thuishaven van diverse innovatieve bedrijven op het gebied van media, duurzaamheid en sociale ontwikkeling. Plons hier in de zomer het water in om af te koelen als het te heet wordt in de stad.