Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tuin van BRET is by and for entrepreneurs who inspire and strengthen each other.
Afbeelding van amsterdam&partners

Compleet dagje uit in Nieuw-West

Voor een rijk gevulde dag voor lichaam en geest hoef je Amsterdam Nieuw-West niet uit. Alles wat je hartje begeert is hier te vinden. Talloze broedplaatsen worden afgewisseld met de grootste groengebieden en culturele pareltjes. Om de avond af te sluiten kun je terecht in enkele van de beste uitgaansgelegenheden van de stad.

Groene oases

Wie een dag in Amsterdam Nieuw-West rondloopt kan niet om de Sloterplas heen. Het omvangrijke stadspark leent zich perfect voor een rustgevende wandeling tussen de bedrijvigheid van het stadsdeel. Enkele honderden meters verderop beland je in het Fluisterbos, dat vergeleken met de Sloterplas al helemaal een groene oase van rust is. Zoals de naam al doet vermoeden heerst de stilte in het Fluisterbos. Dat maakt van het bos niet alleen een ideale plek om aan de bombarie van de stad te ontsnappen, maar tegelijkertijd ook om vogels te spotten.

Smakelijk Nieuw-West

Bret garden urban vineyard wine tasting
Afbeelding van amsterdam&partners

Voor een goede lunch hoef je gelukkig niet ver. Vanuit het Fluisterbos is het een klein stukje wandelen om bij de Tuinen van West je eigen fruitsalade bij elkaar te plukken. Of stap binnen in het naburige Het Rijk van de Keizer. Verscholen tussen het groen van de Tuinen van West, vind je een mini-broedplaats waar de prachtigste gerechten worden geserveerd, liefst van biologische afkomst. Voor een goed kopje koffie en een broodje kun je terecht bij Buongiorno Espressobar. Dit koffietentje is opgericht door oud-voetballer Dries Boussata en daarom zijn de koffiespecials vernoemd naar voetballers. Zo kun je hier een 'Bergkamp', 'Van Persie' of 'Nouri' bestellen. Tussen al het glazen en betonnen geweld van de kantoren vind je een klein stukje menselijkheid in de vorm van BRET. Wat ooit begon met een bier- en borrelbar is uitgegroeid tot een milieuvriendelijk centrum waar je kunt genieten van overheerlijke gerechten. Die bovendien opgebouwd zijn uit ingrediënten van lokale boeren en/of biologische leveranciers.

Podiumkunst uit alle windstreken

Nadat de inwendige mens is gevoed, wordt het tijd om de geest te laten prikkelen. De Meervaart is daarvoor de perfecte locatie. Met 2 zalen kan het theater een gevarieerd programma neerzetten, waarin ruimte is voor cultuurparticipatie én -educatie. De bewoners van het multiculturele stadsdeel worden dan ook veelvuldig betrokken bij de programmering. Daardoor staat er voor een ieder iets herkenbaars of totaal verrassends op de planken.

Dansen bij de (voormalige) tandarts

Radion nightclub exterior graffiti
Afbeelding van Amie Galbraith

Als er dan nog energie over is, kun je de avond perfect afronden op de dansvloeren van Nieuw West. Zo kun je in het voormalig tandheelkundig centrum ACTA terecht bij RADION. Gevestigde artiesten en up-and-coming talenten uit de techno-, house- en rave-scene maken hier geregeld hun opwachting. RADION staat daarnaast ook nog eens bekend om haar uitgesproken mening op het tegengaan van discriminatie, racisme, seksisme, homofobie, transfobie en elke andere vorm van haat en fobie. De dansvloer moet tenslotte een veilige haven zijn voor iedereen die een dansje zou willen wagen.