Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Van Deysselstraat, small Deyssel movie theater, exterior
Afbeelding van Nathalie van den Berg

11 dingen om te doen in Geuzenveld en Slotermeer

Musea, een minitheater en meer in tippenparadijs Geuzenveld-Slotermeer. Wie Geuzenveld zegt, zegt Slotermeer. De - van oudsher - 2 verschillende wijken zijn inmiddels samengesmolten tot één. En wat voor één. Je hebt er groen, je hebt er strand, en je vindt er misschien wel het kleinste theater van Nederland. En de best beoordeelde baklava. Dat ook nog eens. Hierbij onze tips.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Tuinen van West

Tuinen van West is a combination of old and new landscapes, of romance and fringes, of (urban) agriculture and healthy products
Afbeelding van amsterdam&partners

Oude en nieuwe landschappen, kunst en cultuur, horeca, natuur, sport en recreatie: Tuinen van West is een natuurgebied dat bestaat uit 4 afzonderlijke polders, waar je als bezoeker kunt fietsen, wandelen, plukken, eten en drinken. Behoefte aan iéts meer sturing? Er vinden regelmatig activiteiten en evenementen plaats zoals georganiseerde wandelingen, een moestuincursus en Tour de Boer, waarbij kinderen creatief bezig zijn met onder andere hoefijzergooien, boogschieten en knutselen.

Van Eesteren Museum

Geïnteresseerd in architectuur? Het Van Eesteren Museum dompelt je volledig onder in het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Het (ruimtelijk opgezette) werk van Van Eesteren is nog altijd één van de hoogtepunten in de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam. Trek voor je bezoek zeker een middagje uit: het museum bestaat uit een buitenmuseum, een binnenmuseum en een jaren ‘50-museumwoning.

Sloterpark

Boats on sloterplas at sloterpark harbour in spring
Afbeelding van Marie-Charlotte Pezé

En dan het Sloterpark aan de Sloterplas. Dit park - één van de grootste van Amsterdam - heeft alles wat je van een park hoopt. Je kunt er zwemmen in een binnen- en buitenbad, er is een kinderboerderij, een ‘Disc Golf’-parcours waar je kunt frisbeeën, en uiteraard vind je er genoeg groen om te wandelen, hardlopen en luieren. Honden mogen er op bepaalde plekken loslopen, net als dat je op bepaalde plekken mag barbecueën. Aan festivals ook geen gebrek: onder andere Lovelands en het Mystic Garden Festival vinden hier in de zomer plaats.

Sloterstrand

Sloterplas Wind surfers.
Afbeelding van Edwin van Eis

Naast het Sloterpark vind je ook het Sloterstrand - een stadsstrand waar je met je voeten in het zand kunt afkoelen op hete zomerdagen. Picknicken, zwemmen, volleyballen, suppen of kanoën: je dag is hier zo voorbij. En oja, zin om tóch even op een fatsoenlijke stoel te zitten? Bij Steiger 4 kun je wat te drinken of een snelle tosti scoren. Ook prettig: op het Sloterstrand vind je openbare toiletten. Kunnen we het water gewoon lekker het water laten.

Şerifoğlu (baklava)

Je kunt natuurlijk ontbijten met een croissantje of een uitsmijter. Net als dat je bij je koffie een appeltaart of brownie kunt bestellen. Of: je gooit het een keer over een andere boeg, en wandelt binnen bij Şerifoğlu. Deze Turkse lekkernijspecialist staat bekend om de beste baklava (een dessert dat bestaat uit laagjes filodeeg) van de stad, maar ook vanwege het uitgebreide (en betaalbare) ontbijtbuffet.

Het Rijk van de Keizer

In een oase van groen is er bij evenementenlocatie Het Rijk van de Keizer voor iedereen wat te doen. Letterlijk. Deze Woodstock-aandoende plek waar je koffie, biologische lunch, borrel en diner kunt krijgen, kun je bezoeken met je (klein)kinderen, afhuren voor een werkuitje (en zelfs voor een huwelijk) of gewoon aandoen als je zin hebt in natuur, zitzakken, een cappuccino en een vers gemaakt gebakje.

Street Art Museum Amsterdam

Street Art Museum Amsterdam neemt zijn bezoekers aan de hand door Amsterdam-West en laat ze deze buurt ontdekken tijdens een 2 uur durende streetart-wandeltour. Een ervaren gids vertelt de verhalen achter de (internationale) straatkunstenaars en wat hen beweegt bepaalde kunst te maken. Niet alleen een opsteker voor je algemene ontwikkeling, ook een goede reden om weer eens een frisse neus te halen.

Theater van Deyssel

Van Deysselstraat, small Deyssel movie theater, exterior
Afbeelding van Nathalie van den Berg

Een minitheater waar je de voorstellingen gratis kunt bezoeken. Waar vind je dat vandaag de dag nog? Wel, op de Lodewijk van Deysselstraat. Wat in 2019 begon als pop-uptheater groeide uit tot plek met een wekelijks programma vol eigen producties, een kleinschalige programmering en podiumactiviteiten georganiseerd met en vanuit de buurt. Verwacht geen standaard theatergebouw: Van Deyssel bevindt zich in een voormalig winkelpand, iets wat het geheel nóg weer wat origineler maakt.

Kinderboerderij ‘De Strohalm’

Je geld in je zak houden, maar toch een uitje met je kinderen inplannen: het kan als je kinderboerderij De Strohalm op de agenda zet. De toegang is gratis, en behalve de ‘gewone’ beesten als geiten, schapen, kippen en konijnen, vind je hier ook speciale dieren als slangen, hagedissen en een vijver met karpers en bijzondere eenden erin. Let op: tussen 16:00 en 17:00 gaat De Strohalm iedere dag een uurtje dicht.

  • Kinderboerderij ‘De Strohalm’ | Cort van der Lindenkade 5

Appie Nouriplein

In 2017 - het jaar waarin de jonge Ajacied ‘Appie’ een hartstilstand kreeg - werd het Nigel de Jongplein in de volksmond al omgedoopt tot Abdelhak Nouriplein, maar inmiddels is het plein officieel vernoemd naar het talent dat door hersenschade nooit meer zal kunnen voetballen. Met bankjes en speel- en fitnesstoestellen, is het voormalig voetbalpleintje nu een heuse ontmoetingsplek voor de buurt geworden. Op de middenstip prijkt het cijfer 34: Nouri's rugnummer.

  • A. Nouriplein | Michel de Klerkhof 36

Uit eten of een feestje pakken bij Bret Bar

Tuin van BRET is by and for entrepreneurs who inspire and strengthen each other.
Afbeelding van amsterdam&partners

Van buiten een (knalrode) zeecontainer met ruim terras, van binnen een inrichting alsof je een bruine kroeg binnenstapt. Inclusief de enorme keuze aan bier - veelal gemaakt in eigen (bier)tuin. Je kunt hier dan ook terecht voor een middagje borrelen, maar ook voor lunch en avondeten. De lokale, biologische menukaart is niet heel groot, maar dat scheelt je weer aan keuzestress. Blijven hangen om te dansen kan: Bret Bar verandert ‘s avonds in een club.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen