Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Lola Luid, cultural center, broedplaats Nieuw-West, interior
Afbeelding van Nathalie van den Berg

10 dingen om te doen in Osdorp en Slotervaart

Van groengebieden zoals natuurpark De Vrije Geer, het Hondenpark en het Amsterdam Parkour Park, totculturele plekken als RADION, Lola Luid en De Meervaart. Waar je moet zijn en wat je niet wil missen in Osdorp en Slotervaart? Wij geven je 10 tips.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Culturele broedplaats RADION

Radion nightclub exterior graffiti
Afbeelding van Amie Galbraith

Kunst, cultuur, muziek en dans komen allemaal samen in RADION. In deze culturele broedplaats kun je terecht voor een cultureel en clubprogramma dat varieert van foto-exposities, street-art markten tot technofeesten in het weekend. Maar ook voor een film en een hapje eten.

Casa Sofia Coffee

Bij de multifunctionele ontmoetingsplek Casa Sofia kun je terecht voor een fairtrade bakje koffie, ontbijt, lunch en een kleine buurtbibliotheek. De eigenaren hebben niet alleen hart voor hun buurt, maar ook voor de samenleving. Ze werven én werken met mensen die verminderde toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Dit is zeker een bezoekje waard. 

Lola Luid

Restaurant Le moene, een kapper, ateliers en kantoren, workshops, een kringloopwinkel, concerten, exposities en sportactiviteiten: Lola Luid biedt de bezoeker zoveel dat het lastig is om uit te leggen wat je precies kunt verwachten. Ga deze broedplaats voor ondernemers, culturele- of maatschappelijke initiatieven en kunstenaars daarom vooral zelf ontdekken.

Tuincentrum Osdorp

Wie naar groen snakt, kan natuurlijk een van de vele Amsterdamse parken uit de intro inwandelen, maar minstens zo leuk is het om Tuincentrum Osdorp een bezoek te brengen. Van kamerplant tot kerstverlichting en van kamperfoelie tot klimop: alles wat groen is zul je hier vinden.

I amsterdam Parkour Park

24H Nieuw-West 2017 Freerunning at Sloterplas.
Afbeelding van Irina Raiu

Aan de Sloterplas ligt het I amsterdam Parkour Park, een plek waar Amsterdammers dankbaar gebruik maken van de buitenfitnessapparatuur. En herinner je je de I amsterdam-letters nog? Je kunt ze spotten aan de Sloterplas. Leuk extraatje: ze zijn zo gebouwd dat je erop kunt freerunnen.

  • I amsterdam Parkour Park | Sloterpark

Tophonkbal kijken

Honkbal alleen leuk in Amerika? Zeker niet. In het Loek Loevendie Ballpark strijk je neer voor een pot honkbal op topniveau. Alle wedstrijden die je kunt bijwonen zijn te vinden op de website van de KNBSB en in de KNBSB apps. Hoef je verder alleen nog je bak popcorn mee te nemen.

De Meervaart

Meervaart meeting rooms and event spaces
Afbeelding van Marc Roodhart

Concerten, cabaret, films, theater en dansvoorstellingen: De Meervaart is - zoals ze het zelf zeggen - het hartelijkste theater van Amsterdam Nieuw-West. De diverse programmering is geschikt voor jong en oud: van bekende musicals tot shows van nieuw talent. In de Meervaart Studio kunnen creatieve jongeren workshops in de categorie dans, film & fotografie, muziek, taal & theater volgen.

Brouwerij de 7 Deugden

24H Nieuw-West - Molen van Sloten, Brouwerij De 7 Deugden
Afbeelding van Amie Galbraith

Bij Brouwerij de 7 Deugden trakteer je jezelf op een biertje (of 2) gebrouwen door mensen voor wie een ‘gewone’ baan niet zo vanzelfsprekend is - maar die het bij de brouwerij wel hebben gevonden. De keuze qua smaak is reuze: licht, soepel, toegankelijk, of juist intens, complex en smaakvol. Ga je voor de Imperial Stout, de Black IPA of voor het Gemberbiertje? Dat wordt nog lastig kiezen.

Molen van Sloten

Molen van Sloten
Afbeelding van amsterdam&partners

Je kunt er trouwen, maar gewoon een bezoekje brengen behoort ook tot de mogelijkheden en dat is zeker de moeite waard. De Molen van Sloten is namelijk een van de weinige dagelijks toegankelijke nog ‘werkende’ molens in Nederland. Toegang alleen mogelijk met een rondleiding van ongeveer 45 minuten en is gratis voor mensen met een I Amsterdam City Card.

Ontbijten bij Meram

Tijdens een uitgebreid ontbijtbuffet op zaterdag of zondag bij Cafe & Restaurant Meram, is het genieten. Met diverse smaken uit de Turkse keuken en het uitzicht over de Sloterplas begin je hier je weekend goed. 

  • Meram | Meer en Vaart 175
Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen