Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Sailing Boats on the Sloterplas.
Afbeelding van Edwin van Eis

Groen in Nieuw-West

Van Rembrandtpark tot Sloten: Nieuw-West groeit en bloeit als nooit tevoren. Tijd om al het groen te bewonderen en hier uit te rusten, met vrienden te wandelen of juist lekker te sporten.

Sloterpark en Sloterplas

Het Sloterpark is een van de grootste parken van Amsterdam en er is voor iedereen iets te vinden. Zo is er een kinderboerderij, kun je er heerlijk zonnen, vind je er ‘Disc Golf’-parcoursen waar je kunt frisbeeën, en eindeloos veel groen om te barbecueën, wandelen, hardlopen en ontspannen. In het hart van het park vind je de Sloterplas met een groot stadsstrand.

Sporten

Barzquad_Calisthenics_Park_Amsterdam
Afbeelding van Richard Broekhuijzen

Haal je sportspullen maar snel uit de kast, want in Nieuw-West heb je talloze sportplekken. Verzin zelf een mooie hardlooproute of kies een bestaande route. De echte spierbeulen kunnen aan het werk bij het calisthenicspark in Osdorp. Of waan je op de camping als in Frankrijk met een potje jeu de boules bij Jeu de Boulevard.

  • Stadspark Osdorp | Wolbrantskerkweg 100 

Lange Bretten

Natureluur family and kids adventure playground
Afbeelding van Amie Galbraith

Ga op avontuur in de Amsterdamse jungle. De Lange Bretten is een natuurgebied waar al het moois van de Nederlandse natuur door elkaar heen groeit. Struin over de dijken of door de waterpartijen en spot vogels, geiten en Schotse Hooglanders. Ook vind je in Nieuw-West De Natureluur, een natuurspeeltuin voor jong en oud. Klim in bomen, waag je aan het parcours over het water en leef je uit in de modder.

Fruittuin van West

People sitting around the campfire at Fruittuin van West.
Afbeelding van Irina Raiu

Veel Amsterdammers hebben geen tuin en moeten het doen met een balkonnetje. Maar gelukkig heeft de stad de Fruittuin van West. Eigenaren Wil en Lisan wilden een plek creëren waar stad en natuur écht samenkomen en daarmee de Amsterdammer verwonderen met al het leven op de boerderij. In de grote boomgaard staan 20 verschillende soorten fruitbomen. Ook ’s winters kun je hier plukken in de ‘witlof-grot’ of de shiitakekassen. Volle zak? Strijk neer voor een koffietje in het Tuincafé.

Stadsboerderij Osdorp

Stadsboerderij Osdorp garden with kids
Afbeelding van Stadsboerderij Osdorp

Voor natuur, goed eten en gezelligheid met de buren moet je naar Stadsboerderij Osdorp. Naast kippen, konijnen en geiten vind je hier ook moestuinen, kruidentuinen en een heuse kindertuin. De boerderij organiseert veel activiteiten en staat bekend als een groene ontmoetingsplek voor jong en oud. Zo leidt de boerderij buurtbewoners op tot gezondheidsambassadeurs en kun je genieten van heerlijke lunches.