Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People shopping at the Tussen Meer  market
Afbeelding van Koen Smilde

10 plekken om te eten onder de €10,- in Osdorp

In Osdorp is altijd veel te doen, van theater tot wandelingen in de natuur. En natuurlijk is er ook genoeg gelegenheid om lekker te eten, zelfs voor minder dan een tientje. Variërend van een snelle hap tot een heuse maaltijd: bij deze 10 tenten eet je onder de €10,-.

Nuri Kurnaz
Naast dat ik aan de UvA promoveer, schrijf ik over halalrestaurants en theatershows. 'Rijk en gelukkig tegelijk', zou Johnny Jordaan zeggen.

Indonesisch bij Toko Bandung

Afbeelding van Nuri Kurnaz

Bij Toko Bandung aan de Pieter Calandlaan kun je terecht voor een grote portie Indonesisch eten. Een afhaalmaaltijd rames met groente en 1 soort vlees kost precies €10,-. Als je ter plekke wilt eten wordt je gerecht geserveerd in authentieke rieten onderbordjes (Piring Lidi).

Kebap van Kebaphan

Afbeelding van Mert Alnuami

Het eerste winkeltje aan de drukke Osdorper Ban is Kebaphan. De naam verraadt het al, hier kom je kebap eten. Geen dönerkebap, maar een echte vleesspies zoals ze het in Turkije maken. Een wrap kost €10,50.

In de rij staan bij Çan’s buns

Afbeelding van Cansbuns

Wie wel eens op het Osdorpplein komt, moet de rij tegenover de tramhalte van lijn 17 hebben opgemerkt. Vroeg op de dag is of juist tegen sluitingstijd, er staat áltijd een rij voor de populaire broodjeszaak Çan’s buns. Niet zo gek als je 2 broodjes belegd met verse vleeswaren kunt krijgen voor een tientje.

Foodtrucks op de wekelijkse dinsdagmarkt

People shopping at the Tussen Meer  market
Afbeelding van Koen Smilde

Elke dinsdag kun je op Markt Tussen Meer Osdorp genieten van verschillende hapjes bij marktkraampjes en foodtrucks. Probeer bijvoorbeeld de vis of Vietnamese loempia's bij de eerste kraampjes tegenover de Albert Heijn XL.

Vegan bij Limon Cigkofte & Pokebowl

Bij Limon Cigkofte & Pokebowl staan verschillende vegan gerechten op het menu, zoals cigkofte – een vegan gerecht gemaakt van bulgurballetjes, in een wrap of los – en pokebowls, maar ook panini's, falafel en börek. Allemaal voor minder dan €10,-.

Klassiek Marokkaans bij Soussi

Lunchroom Soussi aan de Osdorper Ban heeft alle klassieke Marokkaanse gerechten. Zowel voor ontbijt als lunch kun je hier voor minder dan een tientje terecht. De vers bereide gerechten gaan goed samen met een kleine theepot Marokkaanse muntthee.

Probeer kumpir van Potaé

Afbeelding van Potae

Boter, kaas en gepofte aardappel: dat is de basis van kumpir. Een extra grote gepofte aardappel wordt gevuld met verschillende toppings, salades, groente of zelfs vis en vlees. Je kunt deze Turkse caloriebom proberen in The Foodcourt van Westmarket van het Osdorpplein.

Wokken in The Foodcourt

Afbeelding van Nuri Kurnaz

Als je The Foodcourt dan toch aan het ontdekken bent is ook Asian Delight de moeite waard. Je hebt de keuze uit wokgerechten en Aziatische specialiteiten, een grote toonbank vol. Je kunt het rustig opeten aan de gedeelde bankjes of meenemen voor thuis. 

Thaise soep met uitzicht op de Sloterplas

Afbeelding van Nuri Kurnaz

Restaurant Red Elephant Thai Food heeft niet alleen een prachtig uitzicht op de Sloterplas, maar ook hele fijne authentieke Thaise soepen op het menu. De soepen zijn zeer vullend en kunnen op zichzelf al een volledige maaltijd zijn.

De enige Taco Bell van Amsterdam

Afbeelding van Nuri Kurnaz

En tot slot is er Taco Bell, gevestigd op het Osdorpplein 1011. Probeer hier hun wereldwijd geliefde taco's, fajita's en quesadilla's die exclusief verkrijgbaar zijn in Osdorp.

Nuri Kurnaz
Naast dat ik aan de UvA promoveer, schrijf ik over halalrestaurants en theatershows. 'Rijk en gelukkig tegelijk', zou Johnny Jordaan zeggen.