Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Fun Center Amstelveen, lasergamen
Afbeelding van Fun Center Amstelveen

Amstelveen met kinderen

Voor iedereen die het nu wel heeft gehad met die speeltuin op de hoek, zetten we onze 10 favoriete kinderplekken in Amstelveen op een rij. Van klimmen tot diertjes voeren en van workshops tot pannenkoeken eten. Tijd om met de kleintjes op pad te gaan!

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Midden in het Amsterdamse Bos vind je Geitenboerderij Ridammerhoeve, een biologische geitenboerderij waar ze zuivelproducten maken die je meteen kunt kopen in de boerderijwinkel. Drink op het terras een warme chocolademelk (uiteraard van geitenmelk) of ga voor een biologisch broodje met geitenkaas. De kleintjes vermaken zichzelf ondertussen door de babygeitjes te voeren en te aaien - afhankelijk van de tijd van het jaar. Workshops kaasmaken, high teas en verjaardagsfeestjes organiseert Ridammerhoeve allemaal ook.

Boerderij Meerzicht

Afbeelding van Marie-Charlotte Pezé

En dan is er nóg een boerderij in het Amsterdamse Bos. Het grote verschil met Ridammerhoeve is dat het hier geen geit is wat de klok slaat, maar pannenkoeken. Oftewel: de perfecte pitstop voor het hele gezin. Strijk neer: het grote terras, het groene uitzicht en het interieur met houten balken doen de rest. Kinderen uitgegeten? Dan leven ze zich uit in de speeltuin en mogen ze de herten voeren.

Groot Kinderbad Amsterdamse Bos

Afbeelding van Marie-Charlotte Pezé

Het (Amsterdamse) bos is de uitgelezen plek om te vertoeven met warm weer. Jij blij, kinderen blij. En laatstgenoemde helemaal blij, omdat je in het park (gratis) speelbaden vindt die van mei tot september - en mits het mooi weer is - van 10:00 tot 19:00 gevuld zijn met water. En iedereen weet: peuters + water = rust voor jou. In september zijn de zwembaden met mooi weer in het weekend geopend.

  • Groot Kinderbad | Amsterdamse Bos

Fun Forest Climbing Park

Afbeelding van Thomas Erdmann

Goed, nog een leuke plek in het Amsterdamse Bos dan. Voor iedereen die op zoek is naar een unieke ervaring tussen de boomtoppen. Avonturenpark Fun Forest Climbing Park is ideaal voor het bewegelijke kind, want je vindt hier touwen, ladders, bruggen, tokkelbanen en verschillende andere klimelementen om de bomen in het bos van dichtbij te ervaren.

Speelboerderij Elsenhove

Vlakbij Ouderkerk aan de Amstel ligt speelboerderij Elsenhove - een plek waar kinderen kunnen spelen met konijnen, varkens, geiten, kippen en schapen. Daarnaast kunnen ze ook meedoen aan de vele activiteiten die op de boerderij plaatsvinden, zoals broodbakken, of activiteiten rondom de feestdagen. Ook leuk (en lekker) voor pa, ma of de oppas: naast de boerderij vind je theehuis 'In den Pappot' waar ze veel gerechten van het menu maken met lokale ingrediënten.

Amstelveens Poppentheater

Verruil de televisie en tablets een keer voor het klassieke poppentheater - leuk voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Op de agenda staan interactieve en educatieve voorstellingen en workshops die niet alleen een feest zijn voor de kleintjes, maar ook een waar plezier voor jou.

Atelier CoBrA

Laat de kleintjes op jonge leeftijd al kennis maken met kunst. Op zondag of woensdag houdt Museum Cobra (zondag van 11:00 tot 14:00 en woensdag van 13:00 tot 16:00) een speciaal museumatelier waar kinderen hun fantasie volgen en technieken oefenen die geïnspireerd zijn door de Cobra kunstenaars. De tekeningen mag je uiteraard mee naar huis nemen, maar je mag het werk van je kleine Rembrandt ook op de collagemuur prikken.

Fun Center Amstelveen

We kunnen doen alsof het niet zo is, maar we wonen nou eenmaal in een land waar het vaak regent. Ja, nogál vaak regent. Hoe fijn is het dat er op die momenten ook nog plekken zijn waar je je kinderen mee naartoe kunt trekken. Fun Center Amstelveen is zo’n plek. Met veel activiteiten en ruimtes zoals het trampolinepark, de lasergame-arena, arcades en een karaoke-feestzaal is deze plek een prima keuze voor jou, en een prima keuze voor de kinderen.

Zwembad de Meerkamp

We zeiden het eerder in dit artikel al: kinderen en water zijn een gouden combinatie. Maar we begrijpen ook dat je een puber niet heel blij maakt met een pierenbadje. Daarom tippen we ook Zwembad de Meerkamp. En als je toch je peuter wilt meenemen, dan kan dat ook. Op gezette tijden wordt er ook aan de kleinsten gedacht in de vorm van peutergym of babyles.

IJssalon DaVinci

We sluiten de lijst af met een ijssalon, want waar kun je een kind beter mee chanteren - euhm, enthousiasmeren, dan een hoorntje met een bol (of twee). heeft je kind (of jijzelf) snel keuzestress? Online kun je alvast kijken welke smaken er in de vitrine liggen.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen