Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Robin Jansen Hendriks

Een compleet dagje uit in Amstelveen

Daar waar de meeste steden het moeten doen met één stadscentrum, heeft Amstelveen er 2. Er is dus altijd wat de doen. Het moderne Stadshart zorgt voor een contrast met het lieflijke Oude Dorp. Tel daar de vele groengebieden op waartussen de stad ingeklemd zit en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Je dag opstarten

We beginnen de Amstelveense dag in het Oude Dorp. Want hoewel de stad in de loop der jaren flink is uitgedijd, is het oude centrum nog altijd even sfeervol gebleven. In het karakteristieke, oude station van het dorp is het vanaf de ochtend al prettig aanschuiven bij La Gare. Wentelteefjes, croissants, yoghurt…of voor wie niet kan kiezen een volledig La Gare ontbijt. Tel daar de zalige koffie bij op en je dag kan niet meer ontsporen.

Wandelen in het groen

People sitting in The blossoming garden of the spring cherry in Amstelveen
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Na je buikje volgegeten te hebben is het tijd om je benen te strekken. Op een korte afstand van het Oude Dorp kun je al snel genieten van de natuurrijke omgeving van Amstelveen. Met een wandeling rondom het meer De Poel ben je al snel een uur bezig. Helemaal als je ontspannen te voet gaat en niet vergeet om je heen te kijken. In het voorjaar is de wandeling te combineren met het prachtige (maar druk bezochte) Bloesempark.

Clubsandwich walhalla

Voor de lunch trekken we naar het ‘nieuwe’ hart van Amstelveen. Hier is het modern ingerichte Popov al jaren een begrip. En terecht, want de lunchopties zijn, zonder uitzondering, allemaal raak. Vooral de clubsandwiches komen met een dikke aanbeveling. Met maar liefst 11 variaties kun je hier keer op keer terugkomen om alles uit te proberen.

Cultuur snuiven

De nabijgelegen Schouwburg Amstelveen heeft dagelijks een fraaie voorstelling en een bijzondere film op de agenda staan. Naast kaartjes gegrepen? Of nog even wachten voor je naar binnen kunt? Stap dan bij Museum JAN binnen. Hier wandel je tussen de eigen collectie van oprichter Jan van der Togt, dat aangevuld wordt met wisselende (en vaak verrassende) tentoonstellingen.

Japans eetcafé

Amstelveen en het nabijgelegen Buitenveldert kennen een omvangrijke gemeenschap met een Aziatische achtergrond. Dat is terug te zien in het aanbod aan restaurants in de stad. Koreaans, Chinees, Indiaas, Japans, de keuze is er reuze. Onze favoriet is Tanuki, een traditionele izakaya (Japanse versie van een eetcafé) zoals je ze maar zelden buiten Japan ziet. Niet verwonderlijk dat ook Japanse toeristen hier vaak te vinden zijn.

Bidden en proosten

Afbeelding van Robin Jansen Hendriks

Kloosters en kerken zijn al sinds jaar en dag verbonden aan het brouwen van bier. In de voormalige Sint-Annakerk is die traditie weer nieuw leven ingeblazen. We sluiten de dag in Amstelveen dan ook af met een laatste biertje in proeflokaal ANNA van de Naeckte Brouwers. Met 25 bieren op tap en specials op fles kun je dat laatste biertje hier nog héél lang uitstellen.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen