Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van De Kruidfabriek

Restaurants en bars in Amstelveen

Goed nieuws voor foodies: in Amstelveen kun je uitstekend uit eten. Of afhalen, het is maar net waar je trek in hebt. Van taart tot toko en wijnbar tot windmolen: het culinaire hart van Amstelveen zorgt voor spontane trek.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Ron Gastrobar Indonesia

Ron Gastrobar is vernoemd naar de eigenaar, Ron Blaauw. In 1999 begon hij zijn eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, en en heeft inmiddels 2 Michelinsterren. De formule voor Ron Gastrobar (met inmiddels 4 locaties) is net zo simpel als hij lekker is: genieten van toegankelijk en goed eten. In Amstelveen staat de Indonesische 'rijsttafel' centraal, met diverse Indonesische gerechten en als ster - natuurlijk - rijst.

SAAM

Met woorden als ‘kinders’ en ‘troeteldiere’ op de menukaart, verwacht je misschien al Zuid-Afrikaanse gerechten. Chef Jasper Hermans, voorheen werkzaam bij Aan de Poel**, executive chef Margo Janse en het keukenteam combineren het beste van de Zuid-Afrikaanse en Nederlandse gastronomie. Dit zie je terug in de naam (SAAM staat voor: South Africa-AMstel), op de kaart (‘a la carte geregte’) en, dankzij sommelier Jet Rijkers, ook in je glas.

  • SAAM | Amstelzijde 59

Wijngaard de Amsteltuin

Op 1 mei 2019 openden Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra de Amsteltuin, waarvan de wijngaard het kloppende hart is. Op ruim een hectare groeien ruim 3500 wijnranken van 5 druivenrassen. Het oogsten, maar ook het persen, filteren, de gisting en de lagering van de druiven doen Annelies en Douwe allemaal zelf. Het enige wat jij hoeft te doen, is genieten van het resultaat van het harde werk. Tenzij je liever wil vergaderen, iets te vieren hebt of wil teambuilden, want dat kan hier ook.

Brasserie 10

Er is weinig lekkerder dan na gezonde inspanning te ontspannen met een hapje of een drankje. Precies dat vind je bij Brasserie 10, een tot restaurant omgetoverde voormalige koeienschuur, gelegen op het terrein van Golfclub Amsteldijk. Je kunt hier terecht van lunch tot borrel en diner. Ook leuk: in de wintermaanden zijn er speciale Wildweken en de Brasserie heeft z’n eigen speciaalbiertje, perfect voor na het golfen: Hole 10. Je zit bij een golfclub of niet natuurlijk.

De Jonge Dikkert

De Jonge Dikkert Restaurant Amstelveen
Afbeelding van Arjen Kräwinkel

Heb je altijd al in een 17e-eeuwse molen willen eten, dan is dit je buitenkans - al is het binnen ook prachtig. De karakteristieke elementen van de in 1672 gebouwde zaagmolen zijn verwerkt in het moderne interieur. In de keuken wordt gekookt met wat het land te bieden heeft. Het streven is om 80% van Nederlandse bodem en uit Nederlandse wateren te halen. Dit levert onverwachte en verrassende combinaties van pure ingrediënten op.

Toko Madjoe

Toko Madjoe is een familiebedrijf in de Indonesische catering en in 25 jaar uitgegroeid tot een begrip. Daarom verhuisden ze van Amsterdam naar Amstelveen, waar in de ruimere keuken recepten van vele generaties oud de basis vormen tot een uniek cateringmenu met vlees-, vis-, groente- en eigerechten en snacks.

Koolhaas

Of je nu iets te vieren hebt of niet, binnenstappen bij Koolhaas Banket & IJs is altijd een feest. Uit de handen van deze ambachtelijke banketbakkers komen al sinds 1958 de lekkerste (bruids)taarten, gebak(jes) hartige broodjes, bonbons en natuurlijk het eigen ijs. Alleen al daarom zou je willen dat het elke dag zomer was.

  • Koolhaas | Mr. G. Groen van Prinstererlaan 85

De Kruidfabriek

Een restaurant met een leuk verhaal én een knipoog, wij houden ervan. Sinds 1718 diende het terrein De Oude Molen als Kruitfabriek, waar springstoffen als buskruit en schietkatoen werd gemaakt. Nu, meer dan 3 eeuwen later, speelt kruit wederom een hoofdrol op deze plek, maar dan gespeld met een -d. Kruiden en specerijen vormen de smaakmakers van de vis-, vlees- en vegagerechten van het restaurant dat op vrijdag- en zaterdagavond geopend is voor diner.

Le Fournil

Na 20 jaar bakken in Frankrijk openen ambachtelijk bakker Sebastien Roturier en zijn Nederlandse vrouw Susan hun eerste winkel in Amsterdam: Le Fournil de Sébastien (het bakhuis van Sébastien). Alle croissantjes, baguettes, madeleines en andere typische Franse lekkernijen gaan als warme broodjes over de toonbank, en in 2008 ziet vestiging nummer 3 het levenslicht in Amstelveen. Le Fournil: waar alles net zo Frans is als de allereerste familiebakkerij in Frankrijk.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen