Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Kaasboerderij en Klompenmakerij Clara Maria

In de kaasboerderij wordt op ambachtelijke wijze boerenkaas gemaakt. Boer Kees-Jan melkt zelf de koeien en de melk wordt direct gebruikt voor het maken van Goudse kaas.

Verschillende soorten kaas  

Door verschillende soorten kruiden toe te voegen krijgt de kaas een extra lekkere smaak. Hierdoor ontstaat kruidenkaas, notenkaas, knoflook/bieslookkaas, Italiaanse kruidenkaas, zwarte peperkaas, mosterdkaas en komijnekaas.

Rondleiding

Tijdens een leerzame rondleiding kun je zien hoe de kazen worden gemaakt en mag je zelf proeven hoe vers ze smaken. Alle kazen zijn te koop in de winkel waar je tevens een bestelling kunt plaatsen. Een actuele prijslijst is telefonisch op te vragen.

Klompen

Bij Clara Maria kun je ook zien hoe houten boerenklompen gemaakt worden. Dit gebeurt nog met antieke machines. Dit oer-Hollandse product wordt gemaakt van licht populierenhout dat daarna bedrukt wordt met een gebrande molen.

In de winkel zijn de klompen te koop in alle soorten en maten en ook beschilderd met bijvoorbeeld een koeienprint, delftsblauwdruk of een nostalgische afbeelding.