Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Post Modern Collection Amstelveen, modern colorful artwork
Afbeelding van Elmer Driessen

Verborgen parels in Amstelveen

Groen, ruimte, water, én… verborgen parels. Amstelveen heeft het. Van kloeke boerenmarkten met ‘bio’ op elke kraam tot nieuwe theaters en kunstcollecties. En dankzij ons hoef je ze niet te zoeken. Graag gedaan.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Platform C

Kids painting at Platform C
Afbeelding van Alina Krasieva

Of je nu oud(er) of piepjong bent, van dansen of juist van taal houdt: bij Platform C krijgt iedere deelnemer de kans om het beste uit zichzelf te halen op het gebied van muziek, dans, urban arts, beeldende kunst, theater, talen, educatie en kunst. Zo geven ze er cursussen en workshops en is er een podium waar je alles wat je leert met anderen kunt delen. Dus, altijd nog een keer dwarsfluit willen leren spelen? Dit is je kans!

Boerenmark Stadshart

Hou je van duurzame, biologische en lokale producten? Dan weet je vanaf nu wat je elke dinsdag tussen 09:00-16:00 doet. Namelijk: smullen. Op de Boerenmarkt in het Stadshart vind je alles wat je bio-hartje begeert: een bio-kaashandel, bio-groentekraam, verschillende bio-eetkramen, bio-levensmiddelen, en een vishandel. Die is inderdaad dan weer niet bio, maar goed, er moet wat te wensen overblijven. In de tussentijd gewoon lekker doorhappen.

De Landing

Met de komst van De Landing, gevestigd in het theatergebouw op studentencampus Uilenstede, is Amstelveen een nieuwe culturele hotspot rijker. Het theater (een dependance van Schouwburg Amstelveen) is een broedplaats voor onder andere studenten en nieuwe makers. De eerste voorstellingen zijn al geprogrammeerd. Leuk weetje: de naam voor het gebouw is ontstaan uit het idee dat studenten op Uilenstede vaak voor het eerst echt landen; het is hun eerste thuis na het verlaten van het ouderlijk huis.

Il Caffè

We blijven nog even in de buurt van Uilenstede. Meer specifiek: bij Il Caffè, dat zich uitstekend aanpast aan de lokale bewoners: studenten. Vanaf 3 uur ‘s middags tot het laatste biertje om middernacht is hier van alles te doen: spelletjes, karaoke, pubquizzen, drinken én eten natuurlijk. En ook de prijs is afgestemd op het lokale publiek: de verschillende burgers op de kaart kosten tussen de €12,- en €14,-.

2ndx.nl

Exterior of second hand store in Amstelveen 2ndx.nl, pink carpet
Afbeelding van 2ndx.nl

De eerste keer dat je de naam leest, is even lastig, maar als je weet dat ‘2ndx’ voor ‘second time’ staat, vergeet je het nooit meer. De winkel met high-end tweedehands- en vintagekleding bestaat sinds 1976 en is een begrip in Amstelveen. Eigenaresse Coosje van Schie heeft de winkel dankzij haar ervaring op het gebied van design en kleding omgetoverd tot een ware schatkamer met bijzondere en exclusieve designer-items en fashion. Iedereen klaar? Schatgraven maar!

Post Modern Collection

Wie bij het binnenstappen bij Post Modern Collection grote kunstobjecten verwacht, kan beter rechtsomkeert maken. Alle items die je er ziet, designvazen van Sebastiaan Straatsma, gouden maskers van Roosje van Donselaar en de veelkleurige juwelendoosjes van Bernard Heesen & Nienke Sikkema, hebben namelijk één ding gemeen: hun kleine formaat. Benieuwd naar alle ‘small masterpieces’? Bezoeken kan op afspraak.

Elektrische Museumtramlijn

Als je tegenwoordig een tram pakt in Amsterdam, is de geur van gelakt en nostalgie vaak ver te zoeken. Tenzij je in een wagon van de Museumtramlijn stapt. Deze oude tram uit eind 19e eeuw is weer helemaal opgeknapt en rijdt op een deel (circa 7 kilometer) van de oorspronkelijk 120 kilometer lange, voormalige Haarlemmermeerspoorlijn. Je kunt ook de Stadslijn 20 nemen. Deze eveneens oude tram brengt je in een rondrit (uitstappen kan dus niet) door het centrum van Amsterdam. Nostalgischer wordt het niet - mooier ook niet.

Let op: de tram rijdt van begin april tot en met eind oktober. In de winterperiode zijn de trams in onderhoud en rijden ze niet.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen