Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Climbing hall with Nemo in background
Afbeelding van Andrea de Poda

De leukste workouts

Voor een goede workout hoef je niet per se in het krachthonk te staan van de sportschool. Wij hebben de plekken op een rij gezet waar je jezelf op een creatieve manier in het zweet kunt werken.

Hot power yoga

Ben je wel te porren voor yoga, brandende buikspieren én een uurtje peentjes zweten? Wandel dan binnen bij Equal Yoga. Hier doe je namelijk al deze dingen tijdens een hot power yoga-sessie. Er zijn 4 verschillende varianten, waaronder ‘core flow’ – voor de hardcore yogi’s onder ons. In een ruimte die verwarmd is tot 32 graden en met fijne beats uit de speakers, leer je hier ontspannen, ontstressen, onthaasten (en kweek je ook nog eens spierballen).

Holy Ride

De Holy Ride van Saints&Stars is een 50-minuten durende high intensity class en clubervaring ineen. Met een meeslepende lichtshow – gecreëerd door het team van Awakenings festival. Met de data-driven bikes kun je je progressie bijhouden en tot maar liefst 1000 calorieën verbranden.

Inline-skaten

Tijdens de wekelijkse Friday Night Skate verken je met een groep de stad op inline-skates. Zo verbrand je tonnen met calorieën, zonder dat je het doorhebt. Iedere vrijdag wordt er een andere route gereden, mits het weer meewerkt. Ook beginners zijn welkom, zolang je ook kunt remmen op je skates!

Barre

Barre is een combinatie van verschillende workouts. De aandacht gaat uit naar houding (ballet), precisie (pilates), lenigheid en kracht (yoga) en conditie (cardio) om het perfecte danslichaam te krijgen. Tijdens een les train je je benen, billen en bovenrug. Hierdoor stijgt je hartslag en verbrand je meer vet. En nog meer goed nieuws: je hebt er geen ervaring voor nodig.

Apenkooien

Ga terug naar je tijd als scholier en ga een ouderwets potje apenkooien. Dit spel maakt bewegen weer tot wat het hoort te zijn: leuk en voor iedereen. Dus sleur je vrienden bij hun haren mee naar ApenkooiGym, en betreed samen de gymzaal voor een potje tikkertje waarbij niemand de grond mag raken.

Klimmen en boulderen

Climbing hall with Nemo in background
Afbeelding van Andrea de Poda

Altijd al een berg willen beklimmen in Amsterdam? In de stad zijn er meerder locaties waar je een torenhoge klimwand kunt trotseren of kiezen voor een korte route zonder touw (boulderen). En dat is niet alleen een fysieke uitdaging. Klimsport is namelijk ook een beetje als het oplossen van een puzzel, waarbij je voortdurend probeert uit te vogelen hoe je de klimroute kunt afmaken, ondanks de obstakels. Het resultaat: een moe lijf en een leeg hoofd.

Pullzen (EMS)

EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie. Een EMS training van 20 minuten belooft gelijk te staan aan 3 uur krachttraining in de sportschool. Onder begeleiding van een personal trainer word je in een wetsuit-achtig pak met elektroden gehesen. Dit pak stuurt via de elektroden weer signaaltjes naar je spieren en zenuwen om deze te trainen. EMS voelt daardoor een beetje als bewegen in een bad met stroop. De gevolgen klinken net zo lekker: je wordt slanker, fitter en sterker.

Power pilates

Tijdens de les voer je een serie precieze en gecontroleerde bewegingen uit, waarmee je je spieren stretcht en sterker maakt. Het doel is een afgetrainde core, torso, buik en rug zonder dat je eruit gaat zien als een bodybuilder. Bij het stijlvol ingerichte Studio 191 kun je terecht voor zo’n power pilates-sessie.

Kickboksen

Staat je innerlijke Rico Verhoeven te trappelen om eruit te komen? Spring dan op de fiets voor een prettig pittige kickbokssessie bij Ettaki Gym, Eastbound Gym of Ready 2 Rumble. Ga tekeer tegen een van de bokszakken of ga sparren met een tegenstander. Doordat je verschillende spiergroepen én je mentale kracht traint, levert dat een goed lijf, topconditie en hoog zelfvertrouwen op.

Freerunning

24h Nieuw West 2017 Freerunning calisthentics park
Afbeelding van Irina Raiu

Speciaal voor kinderen tussen de 7 en 16 jaar organiseert Fit Earth freerunning. Bij deze outdoor groepssport moet je je zo efficiënt mogelijk van punt A naar B bewegen en daarbij obstakels, zoals hekjes, boomstammen en straatmeubilair, overwinnen. Je leert hierbij verschillende sprongen en technieken en krijgt daarnaast meer controle over je lichaam en extra uithoudingsvermogen.

Survivalrun

Survivalrun is een combinatie van hardlopen en hindernissen overwinnen, zoals touwen, balken en netten. Er zijn verschillende runs, variërend van 5 tot wel 25 kilometer. Beginners zijn welkom en kunnen ter voorbereiding op het echte werk eerst een basistraining volgen. Vergeet niet de juiste schoenen aan te doen.

  • RUIG | Bok de Korverweg 20
  • Strong Viking | Diverse locaties in Amsterdam (hou de site in de gaten voor de verschillende edities en locatie-info)