Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Café de Ceuvel terrace
Afbeelding van Koen Smilde Photography

De beste terrassen in Noord

Ben je op zoek naar een groot terras, met veel zonuren en mooi uitzicht, dan zit je in Noord goed! Bekijk hier onze selectie van de 10 fijnste, gezelligste en mooiste terrassen die dit stadsdeel te bieden heeft.

Pllek

Op het stadsstrand van Pllek geniet je van een prachtig uitzicht over 't IJ. Op zwoele zomeravonden ontspan je hier lekker beschut met je voeten in het zand, of aan een van de lange picknicktafels. Regelmatig is er bij Pllek een groot kampvuur, ideaal voor net-iets-minder-zwoele avonden. 

  • Pllek | T.T. Neveritaweg 59 

Café 't Sluisje

Café 't Sluisje Nieuwendammerdijk
Afbeelding van Koen Smilde

Café ’t Sluisje bestaat al meer dan 100 jaar, maar dit bruine café is nog steeds een bezoekje waard. Met een fraai uitzicht op de Nieuwendammerhaven kun je hier heerlijk lunchen of aanschuiven voor een eenvoudig diner. Het terras staat in de volle zon en is ideaal voor een gezellige tussenstop.

Helling7

Een scheepshelling op het oude NDSM terrein heeft plaats gemaakt voor Helling7, een restaurant en heerlijk groot terras met zicht op de hele stad. De voormalige werfkantine is in een modern jasje gestoken en het team van chefs is gefascineerd door vuur.

Hangar

Een overheerlijk terras aan het water horend bij het sfeervolle restaurant Hangar, gebouwd in een oude golfplatenloods, met een terras van wel 1000m2! Op de kaart staan gerechten waar uitgesproken smaken en hoogwaardige ingrediënten duidelijk naar voren komen. Kortom: goed uitzicht én lekker eten op een groot terras.

Café de Ceuvel

Alles aan Café de Ceuvel is bijzonder: van de hangmatten op de veranda, de zitjes op het scheepshellingterras tot de compleet duurzame inrichting van dit fijne stekje. De Ceuvel kookt niet alleen biologisch maar probeert op allerlei manier zo duurzaam mogelijk te zijn, zo wordt het keukenafval bijvoorbeeld vergist tot biogas. Leuk feitje: deze hotspot is volledig opgebouwd uit oude woonboten.

Lowlander Botanical Bar en Restaurant

Aan de oever van het IJ, ligt Lowlander Botianical Bar en Restaurant. Het terras ligt aan het zuiden, waar de zon al vroeg uit de veren is en pas laat ondergaat. De menukaart legt de focus op heerlijk plantaardige gerechten, met vlees- of vis opties.

Lowlander Botanical Bar en Restaurant | Gedempt Hamerkanaal 201

Taqueria Bacalar

Bij deze culinaire parel in Noord ben je in gedachten op het avontuurlijke Mexico. Op de menukaart staan heerlijke Mexicaanse gerechten. Zoals heerlijk stoofvlees, tostada's en authentieke taco's. Daarnaast zijn vis- en vega opties. Geniet op het gezellige terras bij deze parel van de Mexicaanse wereld.

IJver

IJver is a warm industrial location located on the historic NDSM wharf. The building itself is located in the hundred-year-old NDSM Loods. The IJver menu is a fresh mix of Dutch and international cuisine. Beer is an important product at IJver.
Afbeelding van Alex Cheuk

Midden op de NDSM werf vind je het grote buitenterras van IJver met kijk op street art van het naastgelegen Street Art museum. Het is een industriële plek voor (Noord-)Amsterdammers, bourgondiërs, avonturiers en echte bierliefhebbers.

  • IJver | Scheepsbouwkade 72

Pompet

Pompet cafe terrace in Noorderpark
Afbeelding van Jurre Rompa

Liefhebbers van Frans eten kunnen Pompet op hun favorietenlijstje zetten, want het bar-restaurant serveert Franse lekkernijen. Behalve eten en drinken biedt Pompet ook een podium aan muzikaal talent, worden er ook regelmatig culinaire- en culturele activiteiten geprogrammeerd en kun je zelfs een potje jeu de boulen aan het terras. Très Bien

Tolhuistuin

Voor een ander mooi uitzicht over het IJ, zit je bij THT goed. Op het ruime terras heerst een uitnodigende sfeer en kun je eindeloos genieten van een prima plek in de zon. Op het menu van THT staan allerlei kleine gerechten uit verschillende landen. Ga op een culinaire ontdekkingsreis door verschillende hapjes uit te proberen, terwijl je geniet van alles dat voorbij komt op het water.

Noorderlicht

Het Noorderlicht Café is een van de hoogtepunten op de NDSM-werf. In de tuin aan het water vergeet je gemakkelijk de wereld om je heen en waan je je in een paradijs. Het zonnige terras is ruim en biedt een geweldig uitzicht. De kaart van Noorderlicht bevat heerlijke gerechten voor zowel lunch als diner. Met een fijn knetterend vuurtje is dit een prima plek om te blijven hangen tot in de late uurtjes.