Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Chef chopping small pumpkin in kitchen at Cafe Restaurant Metro
Afbeelding van Chantal Arnts

Seizoensgebonden uit eten

Duurzaam, gevarieerd maar ook vooral heel erg lekker. In elk seizoen worden er verschillende producten op eigen bodem geoogst, zo eet je de lekkerste aardbeien in de zomer en verse pompoenen in de herfst. En seizoensgebonden gerechten bereiden dat doen deze restaurants het hele jaar door het best.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

De Kas

‘In de ochtend geoogst, ’s middags op het bord’, dat is het motto van De Kas. De naam zegt het eigenlijk al, in de eigen kweekkas worden elk seizoen diverse producten geteeld, maar de verse producten komen ook vanuit de tuin en de Beemster. Neem plaats midden in de kas, bestel van de steeds veranderende menukaart, en verras je smaakpapillen keer op keer.

  • De Kas | Kamerlingh Onneslaan 3

Felperlaan

Processed with VSCO with fp4 preset
Afbeelding van BisBis

Hier verandert elke week het aanbod, maar wat wel hetzelfde blijft is het gebruik van lokale en duurzame producten. De kleine menukaart van Felperlaan staat bomvol bijzondere smaken en is ideaal voor iedereen die moeite heeft met kiezen. Ook het wijnaanbod wisselt vaak en is low intervention gemaakt, dus zo natuurlijk mogelijk. Een ideale plek om plaats te nemen tijdens de vrijdagmiddagborrel.

YERBA

People having a drink inside Yerba
Afbeelding van Koen Smilde

Van het eten op je bord tot de inhoud van je glas, hier staat duurzaamheid centraal en verzorgen lokale leveranciers voor de seizoensgebonden producten. Chef Walter Marskamp en zijn vrouw en sommelier Sally Mitchell toveren de producten om in creatieve maaltijden die met het seizoen meebewegen. Hier weet je precies waar je eten vandaan komt.

  • YERBA | Ruysdaelstraat 48

Café Restaurant Metro

Van ontbijt tot aan diner, bij Café Restaurant Metro kun je de hele dag terecht voor simpele gerechten met de verste producten en groenten. Als tussendoortje kies je voor de taart van de dag en voor een verfrissend drankje neem je plaats aan de grote betonnen bar voor een natuurwijntje.

Studio/K

Studio/K cinema terrace at Timorplein
Afbeelding van Cecile Obertop

Vegetarisch, veganistisch, vis of vlees. Het studententeam van Studio/K bereidt met seizoensproducten smaakvolle gerechten waar je voor of na de film van kunt smullen. Maar ook als er geen film voor je op de planning staat ben je hier welkom om al het lekkers van het seizoen uit te proberen.

Restaurant Vermeer

Onder leiding van chef Chris Naylor wordt er in de keuken van Restaurant Vermeer flink geëxperimenteerd met de verse seizoensproducten die aangeleverd worden door kwekers uit de buurt. Hier wil je zeker terugkomen, want geen enkel bezoek is hetzelfde.

Vuurtoreneiland

Afbeelding van Vuurtoreneiland

In de warme maanden neem je plaats in de glazen kas en in de winter wordt er gegeten in het warme Winterrestaurant. Hier geniet je van gerechten die traditioneel bereid zijn met lokale en seizoensgebonden producten. Neem na afloop plaats bij het kampvuur of verken het eiland met een lantaarn in de hand om het eten goed te laten zakken.

  • Vuurtoreneiland | Vertrek met de boot vanaf de Veenmankade tegenover het Lloyd hotel, Oostelijke Handelskade 34

Carstens

Ontdek de veelzijdigheid van producten uit eigen land en raak geïnspireerd door de creatieve creaties van chef Sebastiaan Alferink. De gerechten zijn een kunstwerk op zich en zijn een mooie en smakelijke reflectie van het huidige seizoen.

Choux Amsterdam

Aan dit felrode gebouw kun je haast niet voorbijlopen. En dat moet je ook zeker niet doen, want achter deze rode muren vind je het knusse restaurant met een menukaart waar je blij van wordt. De chefs creëren regelmatig nieuwe gerechten op basis van lokale en seizoensgebonden producten. Een feest voor zowel het oog als de maag.

Wilde Zwijnen

Een moderne twist op de Hollandse keuken met producten van Hollandse bodem. Zoals de naam al doet denken kun je hier terecht voor duurzaam wild, maar de focus ligt ook juist op het seizoensgebonden en vegetarische aanbod.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.