Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Foto's van de Store in December 2022 waarvan de kersttafel ook is meegenomen.
Afbeelding van Kimberly Bras

Amsterdamse cadeaus om je huis gezellig te maken

Om jouw huis extra gezellig te maken hoef je niet ver te zoeken. De leukste items voor je interieur komen namelijk gewoon van echte Amsterdamse makers. We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

Cre8 - AMSTERDAM PUZZEL

Crea8 grachtenpuzzel
Afbeelding van Rick Akkerman

De AMSTERDAM PUZZEL van Cre8 is gemaakt in hartje Amsterdam door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Cre8 geeft deze jongeren de kans om zich te ontwikkelen tot 'de ambachtslieden van de 21e eeuw'. Ze werken met lasersnijders en 3D-printers die volledig draaien op groene stroom. Met deze puzzel haal je dus een uniek en duurzaam Amsterdams cadeau in huis.

Cre8 Amsterdam Puzzel | €17,95

Wijck - Poster Amsterdam

Amsterdam poster van Wijck
Afbeelding van Wijck

De poster Amsterdam van Wijck is gegarandeerd een eyecatcher in jouw huis. Deze handgetekende poster bevat ieder klein detail van de stad en is gedrukt op Wijcks speciale vergé papier. Hierdoor zie jij de stad zoals je hem nog nooit hebt gezien.

Poster Amsterdam Nederland - 50x70 - Wijck | €39,95

Hout van je Stad

Gevelplank set - Hout van je Stad
Afbeelding van Remco Sijtzema Photography

Hout met een verhaal: dat is waar Hout van je Stad voor staat. Hun missie? Producten maken van hout uit de stad om verspilling te voorkomen en om producten te creëren met een geschiedenis. Zo wordt er hout van gepakte bomen uit het Amsterdamse Bos gebruikt. Hiervan wordt bijvoorbeeld een set van 3 prachtige snijplanken in de vorm van Amsterdamse grachtenpanden gemaakt. Haal de planken in huis en borrelen maar!

Set van drie Gevelplanken - Hout van je Stad | €94,95

Canal House M Amstel

Foto's van de Store in December 2022 waarvan de kersttafel ook is meegenomen.
Afbeelding van Kimberly Bras

Voor een uniek Amsterdams cadeau voor je woning ben je bij Wooden Amsterdam aan het juiste adres. Sinds 2016 brengen zij de mooiste Amsterdamse panden tot leven uit duurzaam geproduceerd hout, zoals de Canal House M Amstel. Dit authentieke Amsterdamse grachtenpand gesneden uit walnotenhout mag niet ontbreken op jouw tafel, nachtkastje of bureau, want zo heb je Amsterdam altijd binnen handbereik.

Canal House M Amstel - Wooden Amsterdam | €34,95

Rijkswachter

Rijkswachter Robot, beschermer van schatten
Afbeelding van Sanne Paul

Ze lijken misschien klein, maar ze vertellen een groot verhaal. De Rijkswachters beschermden de kunstschatten van het Rijksmuseum tijdens de verbouwing. Ze zijn namelijk gemaakt van oude transportkisten. Iedere Rijkswachter is uniek en met de code op de rug kun je achterhalen welk kunstwerk het beschermd heeft. Laat je verrassen door het verhaal van jouw Rijkswachter.

Rijkswachter small - Studio Hamerhaai | €39,95 

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.