Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Café Goos terrace
Afbeelding van Amber Brandenburg

De beste terrassen in de Rivierenbuurt

Of het nou lente, zomer, herfst of winter is: er gaat niets boven een lekker terras met een minstens zo lekkere menukaart. In de Rivierenbuurt hoef je niet lang te zoeken naar tentjes met een plekje buiten, er zijn opties te over. Hoef jij er alleen nog maar een strakblauwe lucht en een zonnetje bij te manifesteren.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Broers

Uitgebreid ontbijten, brunchen, lunchen, borrelen óf losgaan op een high tea: het kan allemaal bij Broers. Binnen vind je een houten interieur tegen een stijlvol groen geverfde wand, maar als de zon schijnt, zit je waarschijnlijk liever buiten op het terras tussen de (andere) locals. Koffie en krantje erbij en je dag begint gegarandeerd goed.    

Tap Zuid

Als wij zeggen bier en burgers, zeg jij: waar kan ik me melden? Nou, bij Tap Zuid. In dit moderne bier- en eetcafé gaan ze uitsluitend voor verse lokale ingrediënten, gepaard met ambachtelijk gebrouwen bier. En dan niet één, twee of drie varianten, nee: met 25 tapkranen en bier van 32 verschillende Amsterdamse bierbrouwers, is het hier menens wat betreft keuzestress. En het eten? Verschillende burgers dus, maar op het menu staan ook happen als flammkuchen en patatje stoofvlees. Prima plek dus, zowel binnen, als buiten op het terras.

Vinnies

VINNIES
Afbeelding van VINNIES

We vinden het knap lastig te tippen op welk dagdeel je het beste naar Vinnies kunt gaan. Ontbijten in verband met de royale menukaart (hallo knisperverse croissants, overnight oats en huisgemaakte kokosgranola) of toch lunchen met het oog op de vele vers gemaakte sandwiches? Toch maar even zelf gaan uitproberen. Desnoods… precies, twee keer.

Café Vrijdag

Er gaat weinig boven een lekker terras aan het water. En als dat water ook nog eens het water van De Amstel is, dan hoef je daar wat ons betreft niks meer aan te doen. Oké, behalve een koud drankje voor onze neus te zetten, maar dat gaat bij Café Vrijdag zeker goed komen. Eén kleine kanttekening: tussen het terras en het water zit wel een weg, maar geloof ons, dat mag de pret bij dit gezellige (en altijd levendige) buurtcafé niet drukken.

Amstel Boathouse

Amstel Boathouse exterior
Afbeelding van Amber Brandenburg

Rustig, groen en ècht even buiten. Beter kunnen we Amstel Boathouse niet in woorden vatten. Deze plek, met uitzicht over de Amstel en gelegen naast een park, is perfect voor een vrijdagmiddagborrel of om je luie zondagmiddag (en avond) door te brengen. Daarna alsnog energie gekregen? Een zwemplek mét Sup-verhuur vind je op steenworp afstand.

Café Bistro Rijnbar

Als er café én bistro in de naam zit, weet je dat je niet verder hoeft te zoeken. Wat Café Bistro Rijnbar betreft, is dat inderdaad het geval. Schuif hier aan voor lunch, borrel of avondeten en je wil voorlopig niet meer weg, want alleen al bij het zien van de menukaart begin je spontaan te watertanden. Oesters, steak tartare en bisque van langoustine: tot zo.

Goos

Midden op het pleintje in de Maasstraat, vind je Goos. Een laagdrempelig tentje waar je de hele dag terecht kunt voor onder andere croissants, uitsmijters, warme en koude broodjes, maaltijdsalades, bittergarnituur, burgers, kipsaté en stoofvlees. Auto’s zijn hier in geen velden of wegen te bekennen, waardoor ook ouders deze plek perfect weten te vinden. Je hoeft niet bang te zijn dat het daardoor een speelparadijs voor kleine koters is. Denk eerder aan een gezellige huiskamer, maar dan eentje waar je door iemand wordt bediend.

  • Goos | Maasstraat 74

Bar Café Louis Davids

De ochtend is om uit te slapen, maar vanaf de middag kan iedereen terecht bij Bar Café Louis Davids voor de beste burgers van Amsterdam. Nou ja, dat zeggen ze zelf, maar de recensies liegen er ook niet om. Fan van pubquiz of sport op groot scherm? Ook daarvoor kun je regelmatig bij dit buurtcafé binnenstappen.

De Uitsmijter

Je kunt een uitsmijter zijn, of een uitsmijter eten, maar in het geval van De Uitsmijter gaat het om de laatste variant. Je komt hier voor de lunch, een kop koffie of om rustig de krant te lezen, en natuurlijk om één van de zes uitsmijters uit te proberen. Onze favoriet: Truffel Croque Madame, de Franse klassieker met truffel bechamel, kaas en champignons. Water al in de mond? Snappen we. En dan heb je nog niet eens de rest van de kaart gezien. Want ja, daar staan meer dan alleen eitjes op. Da’s nog eens een… uitsmijter - niet?

VisaandeSchelde

Dol op iedere vorm van vis? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Visaandeschelde. Dit restaurant is al meer dan 20 jaar een begrip in Amsterdam en als je de fris-chique inrichting ziet, begrijp je dat meteen. Ja, zelfs als je nog geen hap van je maaltijd hebt genomen. Ga dat laatste vooral wel doen, achter het net vissen doe je hier nooit.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen