Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People buying ice cream at Pisa Ijs
Afbeelding van Alex Cheuk

5 dingen om te doen in de Rivierenbuurt

Gelegen aan de Amstel en dicht tegen het centrum aan: de Rivierenbuurt heeft z’n zaakjes op orde. Zowel ‘s winters als ‘s zomers is de keuze qua vermaak reuze. Ga voor een borrel op vrijdag naar Café Vrijdag, of duik bij slecht weer het zwembad in. En tsja, De Parade - als je die op je conto mag schrijven, dan heb je eigenlijk al gewonnen, ja toch?

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

De Mirandabad

Mirandabad, swimming pool exterior, Rivierenbuurt
Afbeelding van Amber Brandenburg

Het gigantisch (verwarmde) buitenzwembad van het De Mirandabad is een feest voor jong en oud, net als het binnenbad trouwens. Leren zwemmen, baantjes trekken, recreatiezwemmen, aquasporten en zwangerschapszwemmen: roep een vorm van zwemmen en in het De Mirandabad kan het. Oh ja: er zijn ook nog eens wellnessfaciliteiten en zelfs squashen behoort tot de mogelijkheden.

The Upside Down Museum

The Upside Down Museum is opgericht door influencer Anna Nooshin en is het grootste ‘Instagram museum’ van Europa. Met maar liefst 1500 m2 en ‘25 rooms en decors’, is deze ultramoderne beleving rondom het fenomeen ‘de selfie’, makkelijk een middagvullend programma.

En het beste ijs van de Rivierenbuurt…

People buying ice cream at Pisa Ijs
Afbeelding van Alex Cheuk

Kijk, wij gaan natuurlijk niet bepalen waar je het lekkerste ijs van de stad haalt, maar dat IJs van Pisa (Scheldeplein 22) en Ijssalon Venetië (Scheldestraat 68) al jaren een nek-aan-nek-race voeren in de Rivierenbuurt, zal geen inwoner zijn ontgaan. Wij zeggen: oordeel vooral zelf door het proeven van een bol. Of 2. Of 3. 

Borrelen, borrelen, borrelen

Tijd om te borrelen is het, ja, eigenlijk altijd wel. Gelukkig zijn er genoeg borrellocaties in de Rivierenbuurt. Zo heb je Café Vrijdag, pal aan de Amstel, waar het vaak een drukte van jewelste is, en nee, niet alleen op vrijdag. En dan is er nog Tapzuid, een bar, bier- en eetcafe in een stijlmix van Berlage en Brooklyn. In de zomer gaat Tapzuid om 12:00 open, in de andere seizoenen moeten we het (helaas) doen met een opening om 15:00. Bij Café Vrijdag kun je het hele jaar door ook terecht voor lunch.

Martin Luther Kingpark

Schijnt het zonnetje en heb je zin in water en groen? Het Martin Luther Kingpark voldoet precies aan jouw wensen. Het park ligt aan de rivier de Amstel en bestaat uit 2 delen, gescheiden door de Nieuwe Utrechtsebrug. Je vindt hier grote grasvelden met bomen, picknickplekken, een speeltuin voor kinderen en in de zomer… De Parade, het enige rondreizende theaterfestival ter wereld.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen