Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Meatless District restaurant signature dishes
Afbeelding van Rob Smalley

De beste restaurants om veganistisch te eten

Of je nu een overtuigd veganist bent of af en toe gewoon lekker vegan wil eten: wij speurden de fijnste veganistische adresjes in Amsterdam voor je op.

Vegan Junk Food Bar

Deze verslavend lekkere hotspot mag je niet missen. De sappige burgers die ze hier serveren zijn namelijk ongelooflijk lekker. De Vegan Junk Food Bar is te vinden op 3 locaties: in West, in De Pijp en in het centrum. Het menu en de sfeer verschillen iets per locatie. Zo kun je in De Pijp niet alleen je tanden zetten in heerlijke burgers, maar ook in onion rings, bitterballen en een vegan kapsalon. De bediening is vriendelijk en het zit er vaak stampvol, wat helemaal niet gek is.

H/eart.h

outside terrace and sign
Afbeelding van Ines Maudire

Bij H/eart.h laten ze creativiteit zien in hun gerechten, en geven ze klassieke gerechten een eigentijdse (en vegan) draai. Wat moet je daarbij voorstellen? Nou enorm kleurrijke gerechten! Denk bijvoorbeeld aan felblauwe tagliolini of koraalrode jalapenos tempura. Naast plantaardig eten, speelt muziek hier ook een belangrijke rol. In samenwerking met Kikuno, een bedrijf gespecialiseerd in speakers en sound engineering, zorgen ze voor de perfecte akoestiek en zijn er wekelijks luistersessies tijdens je diner.

The Meets

The Meets zijn begonnen als restaurant in De Pijp met op het menu 80% vegan en 20% dierlijke ingrediënten. Inmiddels is het roer omgegooid, en zitten ze in de Sumatrastraat in Oost en bestaat het menu uit 100% vegan ingrediënten. In het kleurrijke restaurant is er maar één devies: ontspan, neem je tijd en geniet van je eten.

Meatless District

Het menu van Meatless District is geheel vrij van dierlijke producten. Dit restaurant in Oud-West heeft een bescheiden kaart, die per seizoen wisselt. Ze focussen zich met name op klassiek comfort food. Denk bijvoorbeeld aan een vegan full English breakfast voor de lunch, een no chicken pie voor het avondeten of een Ultimate no Cheeseburger.

Morris & Bella

It starts with vegetables. Dat is het motto van Morris & Bella. En dat nemen ze serieus. Op hun vrije dagen zoeken ze velden, bossen en weilanden af om op zoek te gaan naar ingrediënten van het seizoen, die ze kunnen gebruiken in hun gerechten. Als je denkt dat je dan soja-producten of vleesvervangers krijgt kom je bedrogen uit. In plaats daarvan wordt er veel gefermenteerd en geëxperimenteerd met bereidingstechnieken van over de hele wereld, toegepast op lokale producten.

Men Impossible

De ultieme comfortfood. Een warme kop ramen. En bij Men Impossible doen ze het onmogelijke: namelijk 100% plant-based. Zelf de non-vegans weten de weg naar de Hazenstraat feilloos te vinden. Bij Men Impossible geloven ze dat alle problemen in de wereld kunnen worden opgelost als we minder vlees gaan eten. Dus als je hier eet, red je én de wereld én eet je ook nog eens heel erg lekker. Een uitstekende combinatie.

Madre

Bij Madre serveren ze Mexicaanse gerechten, maar dan veganistisch. Zo is er in plaats van een barbacao van rundvlees een barbacao van artisjok en in plaats van chicken wings heb je hier bloemkool wings. Heb je moeite om een keuze te maken tussen al die heerlijke gerechten? Met de Chef’s choice ben je daar mooi vanaf. De chef’s maken de keuze zodat jij het alleen nog maar hoeft op te eten.

  • Madre | Westerstraat 186 BG

Bonboon

Daphne Althoff startte met Bonboon om Amsterdammers te laten zien dat je ook lekker kunt eten en drinken, zonder dierlijke producten te gebruiken. Van woensdag t/m zondag kun je hier met een 4- of 5-gangenmenu zelf de proef op de som nemen. Het diner kun je aanvullen met een wijnarrangement óf een thee-arrangement.

Yemayá’s Vegan Corner

Afbeelding van Naima Kiss

Ook al staat de Surinaamse keuken niet per se bekend om de veganistische gerechten, toch kun je hier de lekkerste veganistische saoto soep, rotirol of broodje pom eten. Daarnaast staan er ook nog andere pita’s, soepen, burgers en pizza’s op het menu met een Surinaams tintje. Zo willen ze je graag op een laagdrempelige manier kennis laten maken met veganistisch eten.