Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tapzuid, Rivierenbuurt, interior bar with lights
Afbeelding van Amber Brandenburg

Compleet dagje uit in Rivierenbuurt

In de jaren ‘20 van de vorige eeuw werd de Rivierenbuurt (als onderdeel van Plan Zuid) vooral gezien als architectonisch wonder. Tegenwoordig is de buurt vooral in trek bij liefhebbers van groen en gezelligheid, die op iedere straathoek te vinden zijn. Zo vul je een complete dag in de Rivierenbuurt.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Een zoete start

Wie tegen een sugary start van de dag kan, moet zéker bij Sophie Eats langs. Hoewel de deuren doordeweeks pas om 10:00 open gaan, zijn de lekkere smakelijke hapjes van Sophie het wachten meer dan waard. In deze sfeervolle deli meets patisserie is het lastig om rustig plaats te nemen, maar niet getreurd: meenemen is net zo makkelijk.

Picknicken in het park

Voor een buurt die niet bekend staat om zijn parken voelt de Rivierenbuurt bijzonder groen aan. De doorgaande wegen zijn omringd door bomen en op vrijwel iedere hoek is een stuk groen te vinden. Al moet je voor het échte werk naar het Martin Luther Kingpark. Rust, uitgestrekte grasvelden met bomen, een speeltuin voor kinderen… kortom: de ideale plek om die Sophie Eats picknick te doen!

Duik in het water of in de boeken

Wie na de rust toe is aan wat inspanning, kan van eind maart t/m eind oktober bij het nabijgelegen Amstel Boathouse terecht voor een sup. Hier stap je op, om staand, op je knieën of zittend langs de oevers van de Amstel te peddelen. Is het water je te koud? Duik dan bij Boekhandel Jimmink binnen, de plek waar Anne Frank haar dagboek kocht. Met een beetje geluk tref je eigenaar Gert-Jan Jimmink, die urenlang kan vertellen over de geschiedenis van zijn familiezaak en de omgeving.

Langsvliegen voor een dumpling

Voor een lunch bij YanYan lopen we graag een blokje om. Deze fly by dumpling house heeft misschien wel de lekkerste dumplings van de stad. De keuze is niet reuze, maar na de eerste hap wil je toch nooit meer iets anders eten. De soup mochi als toetje maakt het feest compleet.

Pizza zoals bij

Na een middagje keuvelen en shoppen in de Rivierenbuurt gaan we dineren in de huiskamerlijke sfeer van La Maria. Alsof we op de koffie gaan bij een nonna in Calabrië. Maar dan wel eentje die haar hele leven pizza’s heeft staan bakken. Pizza’s die met een glimlach worden bereid. Wat wil je nog meer?

Aan de toog

Het nachtleven van de Rivierenbuurt bestaat vooral uit een zéér gezellig aanbod aan kroegen en cafés. Van hip en stylish tot oud en bruin, je komt ze hier op vele plekken tegen. Enkele favorieten van de redactie: Café Vrijdag, Café Blek, Tapzuid, Café Klasen en Knabbel en Babbel. Zei er iemand ‘kroegentocht’?

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen