Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Woman dancing at Tropikali
Afbeelding van Leonel Piccardo

Feestjes in juni die je niet mag missen

Het plannen van je tripjes naar de dansvloer begint met deze bomvolle agenda. Of je nou van Latin, amapiano, italo-disco of techno houdt: jouw favoriete avond zit hier zeker tussen. En zo niet, dan is dit een mooi startpunt om nieuwe dingen te gaan ontdekken.

Christiaan de Wit
Schrijft over elektronische muziek voor bladen als Gonzo Circus, Resident Advisor, Tomorrowland Today, Vice en Time Out.

Omagoqa en Dlala Thukzin

Disco lights in Club Parallel.
Afbeelding van Club Parallel

Wie eens een keertje klaar is met techno, techno en nog eens techno kan vanavond in Parallel terecht, want hier kun je 5 uur lang genieten van revolutionaire clubsounds die ongemerkt hier en daar al doorsijpelen naar de mainstream scene. Van compromissen sluiten zal vanavond echter geen sprake zijn met gqom pioniers Omagoqa en Dlala Thukzin in de booth. Beide artiesten komen uit Zuid-Afrika, de bron van bijna al wat nieuw is op het gebied van clubmuziek. 

909 Festival

909

Video thumbnail

Het eerste festival dat vernoemd werd naar een drumcomputer verkent traditiegetrouw het hele spectrum van house en techno met veel aandacht voor de original gangsters van de sound, waaronder dit jaar de New Yorkse Danny Tenaglia, Detroit techno duo Octave One, de Schotse Vince Watson en Speedy J uit Rotterdam. Knallen, maar dan voor fijnproevers.

  • Zaterdag 1 juni & zondag 2 juni, 12:00 – 23:00 | Amsterdamse Bos | vanaf €59,50 | meer info en tickets 

Jamz Supernova & Bebe Bad

Afbeelding van Giulia Spadafora

De Britse DJ Jamz Supernova (BBC Radio 1Xtra) is een absolute kenner van de nieuwste bewegingen binnen de muzikale meltingpot die Engeland is. Jamz zoekt het avontuur op in elektronische muziek en daar kun je eigenlijk alleen maar blij van worden.

Festifest

Afbeelding van Judith van Dongen

Met een line-up om te smullen waar zowel de nerd als de casual muziekliefhebber blij van wordt, is een bezoek aan Festifest een mooie manier om de zomer officieel mee in te luiden. David Vunk uit Rotterdam brengt zijn favoriete italo-disco hits met een tomeloze energie, terwijl Gabrielle Kwarteng – ooit begonnen als radio DJ – thuis is in genres die aan de wieg stonden van de huidige clubcultuur: Chicago house en US Garage. Met verder o.a. Prins Thomas, Lakuti, Optimo en Prosumer.

Radion Weekender

Een buitenkans voor wie zin heeft om eens even heel diep de dansvloer in te duiken. Na aankomst op zaterdagavond hoef je namelijk tot maandagochtend niet meer naar huis. Je kunt natuurlijk ook gewoon gezond ontbijten en zondag overdag een paar uurtjes gaan dansen. Met onder andere DJ’s Akua, Grace Dahl, Samuel Deep en Beau Didier. 

Mystic Garden

Met een decor vol paddestoelen en fantasiefiguren is festival Mystical Garden een soort Tomorrowland in het klein, maar dan voor technoliefhebbers. Misschien zijn het juist deze nog relatief bescheiden edities waarvan later blijkt dat je er geweest moet zijn. Met onder anderen Kyra Khaldi, Vuur, Joyhauser en Benny Rodrigues.

Perc U Late met Todd Edwards

Todd Edwards

Video thumbnail

Een vreemd verhaal: de Amerikaanse producer Todd Edwards was ooit een van dé sleutelfiguren bij de totstandkoming van de UK Garage, een toch wel heel erg Britse sound. Bekijk de video van zijn eerste optreden aan deze kant van de Atlantische Oceaan, in een grauwe buitenwijk van Londen. 

Bordello A Parigi

De op de Wallen gevestigde platenwinkel Bordello A Parigi is gespecialiseerd in het vintage-futuristische italo-disco en dat zullen we vanavond weten ook. Met in de booth de altijd energieke en enthousiaste Steven Brunsmann alias Aroy Dee uit Amsterdam en speciale gast SKATEBÅRD uit het Noorse Bergen, ook al zo’n lachebek.

Fiësta Macumba boat party

Afbeelding van Fiesta Macumba

Bij Fiesta Macumba zijn ze trots op hoe hard ze je kunnen laten bewegen op Latin muziek en terecht. Vandaag dans je op een mix van oude en nieuwe reggaeton, salsa, bachata, merengue, cumbia, dancehall, trap Latino en baile funk terwijl de boot vaart. Misschien ga je van de golfslag wel wat beter dansen, wie weet!

Tropikali

Woman dancing at Tropikali
Afbeelding van Leonel Piccardo

Queer festival Tropikali gaat dit jaar voor het eerst naar 2 dagen. Verwacht een energieke kruisbestuiving van Berlijnse en Braziliaanse subculturen met DJ’s die stijlen als hyperpop, reggaeton en techno zullen draaien – een echte muzikale meltingpot dus! Met o.a. DJ’s Black Peppa, Adriana Lucid en Slimfit. 

Christiaan de Wit
Schrijft over elektronische muziek voor bladen als Gonzo Circus, Resident Advisor, Tomorrowland Today, Vice en Time Out.