Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Museum Van Loon - Historisch huis in Amsterdam

Museum Van Loon ligt in het hart van de Amsterdamse grachtengordel en is het voormalige woonhuis van de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon. Sinds 1973 kunnen bezoekers het pand, de collectie en de prachtige tuin bezoeken. LET OP: In het museum kan je alleen met Pin betalen.

Het huis

Het woonhuis werd in 1672 ontworpen door de architect Adriaen Dortsman. De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. In de kamers vind je portretten, schitterend meubilair, fraai zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen. Achter het huis ligt een prachtige tuin. De tuin is aangelegd in de stijl van de 17e eeuw en wordt afgesloten door de fraaie gevelwand van het koetshuis.

Koetshuis

In het koetshuis zijn de originele Van Loon rijtuigen in een wisselende opstelling te zien. Daarnaast zijn ook de tuigen en livreien bewaard gebleven.

Werelderfgoed

Nergens anders kunnen de Amsterdamse grachten zo optimaal worden ervaren als in Museum Van Loon. Door Unesco werden ze, vanwege hun unieke karakter, toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Museum Van Loon verschaft een bijzonder kijkje achter de façade van een imposant pand in het hartje van de Amsterdamse grachtengordel. Met regelmaat vinden er lezingen of andere activiteiten plaats.

Bezoek het museum met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek

Toegangsprijzen

Informatie over de accurate toegangsprijzen lees je op de website. LET OP: In het museum kan je alleen met Pin betalen.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Museum Van Loon een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie