Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van De Melkweg

10 concerten onder de €20

Iedere maand treden er in Amsterdam talloze artiesten op, verspreid over de vele venues die de stad rijk is. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kun je deze maand voor minder dan 2 tientjes dansjes doen op de swingklassiekers van Duke Ellington, maar ook tal van nieuwe artiesten ontdekken. We lichten 10 shows voor jou uit.

Pierre Oitmann
Freelance redacteur. Groot hart voor (pop)cultuur en muziek. Staat vaak links vooraan bij concerten.

Jasper Blom Big Band Plays Ellington

Saxofonist Jasper Blom had altijd al een eigen big-band willen starten en nu is het moment daar. Bijgestaan door een sextet aan getalenteerde muzikanten en de elektronische klanken van zijn H9000R-harmonizer brengt Blom eigen interpretaties van zijn favoriete composities van jazzgrootheid Duke Ellington.

Parels Uit De Bijlmer

Afbeelding van De Melkweg

Het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost heeft vele gezichten. De invloed van de creatieve geesten die daar woonachtig zijn, zijn van grote invloed op muziek, taal, kunst en andere culturele uitingen elders in het land. Tijdens deze feestelijk viering van de Bijlmer zijn er onder meer optredens van Ray Fuego, Reanny en spoken-word-artist Marassa.

  • 14 september, 20:00 | Melkweg (Cinema) | vanaf €13,80 | koop kaarten

Sanne Sanne 

Afbeelding van Bimhuis

A girl so nice they named her twice. Zangeres en xylosynth-speler Sanne Huijbregts was 10 jaar geleden al actief met haar groep EvenSanne en heeft na een creatieve zoektocht nu haar eigen sound gevonden, zoals vastgelegd op de langspeler ‘Mountain Child’. Het jazzkwartet wordt verder aangevuld door Roosmarijn Tuenter, Pat Cleaver en Jeroen Batterink.

  • 14 september, 20:30 | Bimhuis | vanaf €16,- | koop kaarten

Demob Happy

Afbeelding van Jill -

Het rocktrio Demob Happy uit Newcastle-Upon-Tyme is al een tijdje onderweg en keert in september terug naar Amsterdam. 5 jaar na de tweede langspeler verscheen in mei het nieuwe album ‘Divine Machines’, waarop actuele thema’s worden omlijst door epische gitaarriffs.

  • 20 september, 21:00 | Melkweg (bovenzaal) | €14,40 | koop kaarten

Pieternel

Pieternel

Video thumbnail

Nederlandse muzikanten en Nashville blijkt vaak een goede combinatie, kijk maar naar Ilse DeLange en Judy Blank. Ook de Amsterdamse singer-songwriter Pieternel is geen vreemde meer in de Capitol of Country Music. Tijdens een burn-out schreef ze de liedjes voor haar tweede album, ‘Underneath My Skin’, die ze op 21 september presenteert in Bitterzoet presenteert.

Jan Modaal

Met een gezonde dosis maatschappijkritiek en zelfspot presenteert Jan Modaal in Occii zijn tweede EP, getiteld ‘Dode Witte Man’. Het schijfje is de opvolger van de in 2020 verschenen EP ‘Wil Je Dood Ofzo?’, waarop de driekoppige band uit Amsterdam en Utrecht al zogenaamde punksmartlappen liet horen. Tijdens de ‘herdenking’ van de witte man treden ook de Utrechtse rockband SULTAN. en de Hilversumse punkers Clitteband op.

Delilah Bon

Nooit eerder stond Delilah Bon op Nederlandse bodem. Onder haar eigen naam Laura Tate bracht ze 10 jaar geleden al haar debuutalbum uit en ook zat ze in de kleurrijke grungeband Hands Off Gretel. Onder de naam Delilah Bon vermengt ze 90s-nu-metal, punk en hiphop met recht-voor-je-raap female-empowerment en sekspositiviteit.

3 tips van Paradiso

Als je aan concerten in Amsterdam denkt, denk je meteen aan Paradiso. Al meer dan 50 jaar organiseert dit cultuurpaleis duizenden programma’s op verschillende locaties in Amsterdam. Hieronder lichten zij 3 concerten in september uit die je niet mag missen.

Latanya Alberto

De Amsterdamse zangeres Latanya Alberto maakt prachtige neo-soul gemixt met invloeden uit r&b, jazz en elektronische muziek. Ze bracht in 2021 haar debuutalbum ‘The Royal Escape’ uit’ n sindsdien gaat het haar voor de wind; zo speelde ze samen met het Metropole Orkest en stond ze op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Jesse Jo Stark

Afbeelding van Jesse Jo Stark

Jesse Jo Stark uit Los Angeles maakt een mix van rock uit de jaren ’70, country en dromerige pop. Ze onderscheidt zich daarnaast door haar unieke visuele stijl, die zowel naar voren komt in haar videoclips als kledingstijl. Jesse Jo bevindt zich midden in de rockscene van LA; zo heeft ze een relatie met Yungblud, is ze bevriend met topmodel Bella Hadid en schreef ze haar debuut-EP met niemand minder dan Steve Jones van Sex Pistols.

  • 7 september, 22:00 | Paradiso (bovenzaal) | €13,- | koop kaarten

Babs

Babs uit Enschede is rapper, producer en songwriter en schopt met haar muziek graag tegen heilige huisjes. Ze is queer, heeft Surinaamse roots en met haar gevatte teksten en aanstekelijke beats geeft ze op een speelse manier tegengas tegen de door mannen gedomineerde hiphopscene en strijdt ze tegen racisme en seksisme.

  • 22 september, 19:30 | Paradiso (bovenzaal) | €19,50 | koop kaarten
Pierre Oitmann
Freelance redacteur. Groot hart voor (pop)cultuur en muziek. Staat vaak links vooraan bij concerten.