Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Rijksmuseum Muiderslot

Het Muiderslot - tegenwoordig ook wel bekend als Amsterdam Castle Muiderslot - is een van de bekendste kastelen van Nederland. Het vierkante kasteel met kenmerkende ronde hoektorens en slotgracht werd gesticht door Floris V. kort na 1285 en gerestaureerd van 1895-1910.

Hoe je het Muiderslot kunt bezoeken met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek

Rondleiding en rondom het kasteel

Tijdens een van de drie gratis audiotours (waarvan 1 in 10 talen en 2 in NL en ENG) die inbegrepen zijn bij de entreeprijs, vertellen prachtige voorwerpen en schilderijen de geschiedenis van het leven op het kasteel in de 17e eeuw en de Middeleeuwen. Een van de tours is speciaal gemaakt voor kinderen. Buiten kan men genieten van het zicht op de haven van Muiden en van het vergezicht over de voormalige Zuiderzee. Ook de pruimenboomgaard en de in 17e-eeuwse stijl aangelegde historische tuinen zijn een bezoek waard.

Met kinderen

Voor kinderen van 5 t/m 11 jaar ligt er een gratis speurtocht klaar bij de kassa. Klim in de Westertoren en stel je voor hoe dat was met een echt harnas aan of verdedig het kasteel in de Torenroute. Dit is onderdeel van de Middeleeuwse, vrij toegankelijke route in het kasteel. Voor kids zijn er ook regelmatig leuke extra activiteiten, zoals creatieve of sportieve workshops, tuinsafari’s of theatervoorstellingen. Én je kunt je kinderfeestje vieren bij het Muiderslot. Kijk voor meer informatie op de website.

Kom met de boot !

Je kunt met een klassieke boot van Amsterdam IJburg naar het Muiderslot varen. Geniet aan boord van koffie, thee, wijn, speciaal bier of organiseer een groepsarrangement.

 In het seizoen (van april tot oktober) vaart de Amsterdam Ferry Service elk weekend en in de vakanties zelfs vier dagen per week. De boot doet er ongeveer 45 minuten over en je hebt ruim 2,5 uur de tijd om het kasteel te verkennen voordat we terugkeren. 

Meer informatie