Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Luther Museum

Ooit vonden honderden ouden van dagen en weeskinderen hier onderdak in het Oude Mannen en Vrouwen Huis van de Evangelisch-Lutherse Diaconie.

Het Luther Museum Amsterdam

In de stijlkamers, waar regenten en regentessen de dagelijkse leiding voerden, vertelt de rijke kunstcollectie het verhaal van de Lutherse Gemeente in Amsterdam en Nederland. 

Het Luther Museum Amsterdam, de vroegere naam was Luther Collectie Amsterdam, is een museum dat het publiek kennis wil laten maken met Lutheranisme in Nederland en Amsterdam, de rol van de Wittenberg als bestuurscentrum en de werken van de diaconie in het verleden en heden, met een collectie van met het lutheranisme verband houdende kunst en historische voorwerpen. Ze is bijeengebracht in de regentenkamers van gebouw Wittenberg, gelegen aan de Nieuwe Keizersgracht te Amsterdam. Hier wordt luthers erfgoed beheerd, tentoongesteld en voor de toekomst behouden.

Bezoek het Luther Museum met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.