Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk is wereldberoemd vanwege haar prachtige architectuur, de wisselende tentoonstellingen en haar bijzondere band met het Nederlandse koningshuis. De kerk, van meer dan zes eeuwen oud, ligt in het hart van de stad.

Inspirerende ontmoetingsplaats

De Nieuwe Kerk Amsterdam organiseert spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland. De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen. De organisatie legt er eer in om – gesteund door het bedrijfsleven en particulieren – met eigen middelen activiteiten te financieren en dat op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier te doen.

Inspireren, herdenken en vieren, in een van de indrukwekkendste historische monumenten van Amsterdam, pal aan de Dam.

Bezoek De Nieuwe Kerk met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg er wel voor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.

Prijzen en openingstijden

De Nieuwe Kerk is bijna dagelijks open van 10:00 tot 17:00. Kijk altijd voorgaand bezoek op de website voor de meest recente tentoonstelling en openingstijden.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe De Nieuwe Kerk een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie