Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
A couple at the Amsterdam canals
Afbeelding van Koen Smilde

Romantisch Amsterdam route met de I amsterdam City Card

Ontdek de romantische kant van Amsterdam met deze route voor koppels. Maak kennis met alle aspecten van het Amsterdamse stadsleven, van beroemde bezienswaardigheden tot onvergetelijke vondsten. Laat je betoveren door de stad!

Dag 1

10:00-12:00: Ontdek de bibliotheek van het Rijksmuseum

Rijksmuseum Cuypers library
Afbeelding van Charlie Red

Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

(reguliere prijs € 22,5,-, gratis met de City Card)

Is er iets romantischer dan stiekem fluisteren in een bibliotheek? Ontdek de indrukwekkende Eregalerij van het Rijksmuseum en geniet hand in hand van de adembenemende bibliotheek voordat je de rest van het museum gaat bekijken.

12:00-13:00: Lunch in Het Café

Proef een Hollands broodje kaas  met een moderne twist in het Café van het Rijksmuseum. Dit café op de overdekte binnenplaats van het museum is de ideale plek om even bij te komen voordat je de rest van het Museumplein gaat verkennen.

13:00-14:00: Moco Museum

Moco Museum Advertorial Banksy KAWS Keith Haring
Afbeelding van Moco Museum

Honthorststraat 20, 1071 DE Amsterdam

(reguliere prijs € 23, gratis met de City Card)

Ontdek speelse hedendaagse tentoonstellingen, van Banksy tot Studio Irma. Maak onvergetelijke foto's in de meeslepende digitale kunstomgevingen en kom erachter hoe goed jullie bij elkaar passen in een wereld van kunst.

14:00-15:00: Bezoek het Diamant Museum Amsterdam

Paulus Potterstraat 8, 1071 CZ Amsterdam

(reguliere prijs € 12,5,-, gratis met de City Card)

Neem een kijkje in het Diamant Museum om te weten te komen hoe diamanten worden gedolven, wat erbij komt kijken om een ruwe diamant te bewerken tot een perfect geslepen steen en hoe de waarde van een diamant wordt bepaald. Bezoek ook zeker de Glamourzaal om te ervaren hoe het voelt om in een diamant te zitten.

15:00-16:00: House of Bols

Paulus Potterstraat 12 14 16, 1071 CZ Amsterdam

(25% korting met de City Card)

Hoe kun je beter van elkaars gezelschap genieten dan tijdens het mixen van cocktails in het House of Bols? Ga op reis door het hele proces en leer alles over het gebruik van jenever. Je eindigt bij de Mirror Bar of, nog leuker, bij de Do It Yourself Bar, waar je de lekkerste drankjes voor elkaar kunt mixen.

17:00-18:00: Maak een rondvaart door de grachten

Alleen gebruiken voor uitingen van Stromma
Canal cruise Boat tour
Afbeelding van Stromma

(reguliere prijs € 19,-, gratis met de City Card)

Voel de romantiek van een rondvaart door de adembenemende Amsterdamse grachtengordel. Vergaap je aan de schitterende zeventiende-eeuwse grachtenpanden terwijl je onder de vele bruggen door vaart. Leun lekker achterover en zie hoe de Amsterdammers op hun fietsen voorbij zoeven. Voor een extra romantisch tintje kun je ook kiezen voor een avondrondvaart bij kaarslicht en al varend op de Amstel een toost uitbrengen op de liefde.

Dag 2

9:00-10:00: Ontbijt bij Bakers & Roasters

Eerste Jacob van Campenstraat 54, 1072 BH Amsterdam

Perfect gepocheerde eieren en alle andere varianten die je maar kunt bedenken – bij dit populaire café kom je zeker aan je trekken. Wees er vroeg bij en smul van pannenkoeken en fruitbowls, zodat je genoeg energie hebt om de dag te beginnen.

10:00-13:00: Fietstocht door Amsterdam

A couple on rental bikes from Yellow Bike cycle through Bosboom Toussaintstraat.
Afbeelding van Roos Trommelen Photography

(reguliere prijs € 15 per persoon, gratis met de City Card)

Er is geen betere plek om te fietsen dan de fietshoofdstad van de wereld! Haal een paar fietsen of een tandem op bij een van de locaties die zijn inbegrepen bij je City Card en fiets samen door de smalle straatjes en parken. Een geweldige manier om verliefd te worden op de stad... en op elkaar.

14:15-15:15: Reis naar het Muiderslot met de openbaarvervoerpas Amsterdam & regio.

15:30-17:00: Waan je in een sprookje in het Muiderslot

Afbeelding van Ben van Melzen Photography

Herengracht 1, 1398 AA Muiden

(reguliere prijs € 17,50, gratis met de City Card)

Dwaal door de weelderige tuinen en sfeervolle kamers van het idyllische Muiderslot: een 700 jaar oud kasteel vlakbij Amsterdam, compleet met slotgracht. Wandel door de beukenloofgang, verscholen in het groen, of geniet van een riddertoernooi en vergeet de rest van de wereld even.

Dag 3

9:00-9:30: Trein van Amsterdam Centraal Station naar Zaandijk Zaanse Schans

10:00-13:00: Molens Zaanse Schans

Zaandijk is a village that is part of the municipality of Zaanstad.
Afbeelding van koen smilde

Schansend 7, 1509 AW Zaandam

(reguliere prijs € 42,-, gratis met de City Card)

Beleef het Oudhollandse platteland bij de Zaanse Schans, bekend van de vele windmolens. Wandel langs de groene houten huizen en leer alles over ambachtelijk klompen en kaas maken, bezoek de verschillende molens en het Museum Zaanse Tijd.

13:00-13:30: Trein terug naar Amsterdam Centraal Station

13:30-15:00: Lunch bij Grand Café Restaurant 1e Klas

Inside Grand Café Restaurant 1e klas
Afbeelding van Martijn Jepkes

Stationsplein 15, 1012 AB Amsterdam

Lunch in het best bewaarde geheim van Amsterdam Centraal: een restaurant in de eersteklas wachtkamer. Waan je in de negentiende eeuw in deze prachtige ruimte in art-nouveaustijl, ontworpen door architect Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum ontwierp. Op de Europees georiënteerde menukaart staat voor elk wat wils, van gerookte zalmsalade met Hollandse garnalen tot verse pasta met champignonroomsaus.

15:30-17:00: Dwaal door de Hortus Botanicus

Afbeelding van Barbara van Amelsfoort

Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD Amsterdam

(reguliere prijs € 11350, gratis met de City Card)

Dompel je onder in het groen in de kassen en tuinen van de Hortus Botanicus. Zie de vlinders rondfladderen, waan je in de tropen in de palmenkas, ontdek de zeventiende-eeuwse tuin met geneeskrachtige planten en kom tot rust in de natuur voordat je bij het café neerstrijkt voor een drankje.

18:00-20:00: Diner bij restaurant In de Waag

In de Waag at Nieuwmarkt.
Afbeelding van Koen Smilde

Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam

Stap In de Waag binnen: een restaurant in het historische waaggebouw in het hart van de stad, midden op de Nieuwmarkt. Het is oorspronkelijk gebouwd als stadspoort en nu omgetoverd tot een modern café-restaurant vol oude charme. Geniet van een driegangendiner met een menu dat topingrediënten in het zonnetje zet, van roodbaars tot ossenhaas.

20:30-22:30: Naar de film in Pathé Tuschinski

Afbeelding van Martin Kuijper

Reguliersbreestraat 26-34, 1017 CN Amsterdam

Haal een portie popcorn en kruip dicht bij elkaar voor een film in een van de mooiste bioscopen van de wereld. Met zijn indrukwekkende art-decogevel is hij zowel van binnen als van buiten prachtig en sinds de recente renovatie zijn er nu ook loveseats. Wat wil je nog meer?

23:00: Doe een wens op de Magere Brug

Scenic view of Amsterdam city and the river Amstel bridge at night (it's the Magere brug)
Afbeelding van Koen Smilde

Magere Brug, 1018 EG Amsterdam

Zie hoe een van de meest iconische bruggen van Amsterdam 's avonds verlicht wordt en vergeet niet om samen een wens te doen – wie weet wensen jullie wel hetzelfde.