Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Diamant Museum Amsterdam

In het museum leer je over de reis die een diamant aflegt, van het middelpunt van de aarde tot een schitterende geslepen diamant. Tijdens je bezoek kom je niet alleen alles te weten over de geschiedenis van diamanten en slijptechnieken, maar je ziet ook exclusieve objecten, verschillende fascinerende artefacten en speciale handgemaakte sieraden van de royals.

De geschiedenis van de diamant

De vaste opstelling van het museum, Brilliant Beauties, neemt de bezoeker in tien thema's mee op reis door de geschiedenis van de diamant. Op de tweede etage zijn wisselende exposities te zien.

Bezoek deze locatie met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek

Amsterdam Diamantstad

De stad Amsterdam en diamant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De geschiedenis van Amsterdam Diamantstad begint in 1586 en leeft tot op heden voort. Toch is de veelbewogen geschiedenis van de diamant niet bij iedereen even bekend. Het Diamant Museum Amsterdam onthult met films, foto's, sierraden, historische documenten en natuurlijk diamanten (echte en n(i)et echte) de verhalen achter de diamant.

Gouden Tijden

Met name in de 19e en begin 20e eeuw was de glorietijd van Amsterdam als kenniscentrum van diamant in de wereld. Het is niet voor niets dat wereldberoemde stenen als de Koh-I-Noor en de Cullinan door Amsterdamse diamantairs zijn geslepen. Ruim 400 jaar diamanthistorie in combinatie met het toerisme heeft Amsterdam gevormd tot de grootste diamantstad ter wereld.

Bijzondere Diamanten

Diamanten in alle soorten en maten zijn te zien in het Diamant Museum Amsterdam. Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling is de Diamond Experience waar de bezoeker het hart van de diamant binnengaat en vele beroemdheden zal tegenkomen. In de museumwinkel kan de diamantliefhebber terecht voor een uitgebreid assortiment echte diamanten en sieraden.