Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Ships cargo containers in the Port of Amsterdam.
Afbeelding van Ed van de Pol

Rivierenbuurt met kinderen

Het kleinste theater van Amsterdam én bowling-begrip Knijn vind je allebei in de Rivierenbuurt. Twee uiterst goede redenen om je kinderen bij de hand te nemen en je heel rap die kant op te begeven. En dat niet alleen, we hebben nóg zes hotspots waar niet alleen zij blij van worden, maar jij ook.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Knijn Bowling

Punten scoren bij je kinderen, je nichtje of je oppaskind? Dat wordt dan knallen bij Knijn. Met bowlingballen dus, want dat is wat je hier doet. De baan - opgericht door Paul Knijn en inmiddels in handen van dochter Ilse Knijn - bestaat alweer 50 jaar en mag zichzelf wel een begrip in Amsterdam noemen. Ideaal voor kinderfeestjes, familieuitjes of gewoon een middag vertier met een kleiner groepje.

Knijn Bowling | Scheldeplein 3

Zwemmen in het De Mirandabad

Slecht weer: doen kinderen niet aan. Voor een enkeltje zwembad zijn de meesten altijd wel te porren. Het gigantische (verwarmde) buitenzwembad van het De Mirandabad is een feest voor jong en oud, net als het binnenbad trouwens. Leren zwemmen, baantjes zwemmen, recreatiezwemmen: roep een vorm van zwemmen en in het De Mirandabad kan het.  

De Mirandabad | De Mirandalaan 9

Spelen in het Martin Luther King Park

Schijnt het zonnetje en heb je zin in water en groen? Het Martin Luther Kingpark voldoet precies aan jouw wensen. Het park ligt aan rivier de Amstel en bestaat uit twee delen, gescheiden door de Nieuwe Utrechtsebrug. Je vindt hier grote grasvelden met bomen, picknickplekken en een speeltuin voor kinderen. In de zomer heb je er De Parade, het enige rondreizende theaterfestival ter wereld waar ook de (aller)kleinsten altijd welkom zijn.

Een ijsje scoren bij Pisa of Venetië 

We kopen onze kinderen natuurlijk niet graag om, maar soms, heel soms… wel. ‘Lief zijn, dan halen we aan het eind van de dag een ijsje’. Precies, welk kind is er niet groot mee geworden? De vraag is vervolgens, waar? Ons antwoord: of je je bol nou bij IJs van Pisa (Scheldeplein 22) of Ijssalon Venetië (Scheldestraat 68) haalt, blije kindergezichtjes gegarandeerd. En zelf natuurlijk ook áltijd even ‘meeproeven’.

Op de kiek bij The Upside Down Amsterdam

The Upside Down Museum is opgericht door influencer Anna Nooshin, een naam die het bij de jeugd vaak goed doet. Het museum is het grootste ‘Instagram museum’ van Europa, en met maar liefst 1500m2 en ‘25 rooms en decors’, is deze ultramoderne beleving rondom het fenomeen ‘de selfie’, makkelijk een middagvullend programma. Niet alleen leuk voor pubers, zéker ook voor jou. Mocht je een béétje bij willen blijven, tenminste.

The Upside Down Amsterdam | Europaboulevard 5

’t Bruggehuisje: het kleinste verteltheater van Amsterdam

De ene keer binnen, de andere keer buiten: waar de voorstelling of activiteit ook plaatsvindt, ‘t Bruggehuisje is hoe dan ook het kleinste verteltheater van Amsterdam. De slogan van het theater dat huist in een voormalig brugwachtershuisje: ‘voor kinderen én volwassenen die het kind in zichzelf niet verloren hebben’. Daar wordt een mens toch vrolijk van? Net als van het ultra-kleine theatertje zelf.

Bruggehuisje | Amstelkade t/o 1

Little Makers    

Onder de naam Little Van Gogh wonnen ze in 2015, 2016, 2017 én 2018 de Amsterdam Mama’s Award. Tegenwoordig maakt ‘dé Kunstklas voor kinderen in Amsterdam’ furore onder de naam Little Makers. Je (kind) kan hier terecht voor kinderfeestjes en workshops waarbij creativiteit altijd de boventoon voert. Schilderen, spelen, kneden, bouwen, mixen of slime maken: deze plek is simpelweg het einde voor kinderen tot en met 9 jaar.

Little Makers | Trompenburgstraat 8A

Suppen op de Amstel

Suppen is hartstikke hip en happening, dus daar kun je bij je puber nog eens mee aankomen. Het wordt bovendien nóg cooler als je kind de volgende dag op school kan vertellen op de Amstel te hebben rondgepeddeld. Sups huren en meteen op locatie opstappen, kan op meerdere plekken, bijvoorbeeld bij het hierboven genoemde Boat House.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen