Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
boy looking at astronaut exposition
Afbeelding van Space Expo

Bollenstreek met kinderen

Appels plukken, klimmen, musea bezoeken, hutten bouwen, naar de ruimte vliegen en meer. Het aanbod aan kinderactiviteiten in de Bollenstreek is heel divers. Of je kind nu een denker of doener is, in deze regio is er voor elk kind wel iets te beleven.

Pluk samen appels op Landgoed de Olmenhorst

The terrace and the fruit shed of Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek
Afbeelding van Koen Smilde

Bij Landgoed de Olmenhorst kunnen kinderen (en hun ouders) zelf appels plukken. Het oogstseizoen is in september en oktober, maar ook de rest van het jaar is dit landgoed een bezoek waard. Zo is er een kaarsenmakerij en een restaurant, De Fruitloods, waar je kunt smullen van verse Olmenhorst-appeltaart en -appelsap. Ook leuk: bestel een picknickmand en zoek een mooi plekje in de boomgaard.

Laat de kids losgaan in Funzone Aalsmeer

Springen op de trampolines, 'zwemmen' in de ballenpak en minigolfen. Funzone in Aalsmeer is een walhalla voor kinderen van alle leeftijden. Een ideale locatie voor een kinderfeestje of een gezinsuitje.

Bezoek de grootste speeltuin van Europa: Linnaeushof

Linnaeushof
Afbeelding van Linnaeushof

Deze grootste speeltuin van Europa bestaat al meer dan 50 jaar. Alles draait hier om actief vermaak. Met ruim 350 speeltoestellen en attracties is er meer dan genoeg te doen voor kleine en iets oudere kinderen. Vergeet niet zwemkleding mee te nemen, want er zit ook een grote waterspeeltuin bij.

Ontdek het kidsproof Historisch Museum Haarlemmermeer

Bij het Historisch Museum Haarlemmermeer geven kindergidsen tussen de 12 en 18 jaar  speciale kinderrondleidingen aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar.  In begrijpelijke taal leren de kids meer over het leven in de polder van toen tot nu. Zo worden ze onder andere meegenomen naar een nagebouwd oud marktplein met een school, een winkel en een smid.

Bouw je eigen hut in Palènpa Park

Een uniek uitje voor kinderen die graag met hun handen bezig zijn. In het Palènpa Park in Nieuw-Vennep kunnen kinderen zelf (professionele) hutten bouwen zonder zagen en timmeren. Je krijgt je eigen bouwkavel met bouwpakket waarmee de kinderen - onder begeleiding van ouder(s) - aan de slag kunnen met het bouwen van torens en hutten die met bruggen en ladders aan elkaar worden verbonden.

Waan je een astronaut in Space Expo

De ruimte blijft iets magisch voor jong en oud. Bij ruimtevaartmuseum Space Expo in Noordwijk, weliswaar iets buiten de regio, wanen kinderen zich voor even astronaut. Ze kunnen een kijkje nemen in een 1:1 schaalmodel van het ISS (International Space Station) om te ervaren hoe het is om daar voor lange tijd te verblijven. Daarnaast zijn er nog allerlei interactieve missies waar ze aan mee kunnen doen. Na afloop ontvangt elk kind een astronautendiploma.