Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Bibi Veth

Compleet dagje uit in de Bollenstreek

Wil je even weg van de stadse drukte? Bezoek dan eens de Bollenstreek. Behalve dat je hier in de lente van de bloeiende bloemen kunt genieten, zijn er verschillende andere leuke uitstapjes voor een compleet dagje uit in deze regio.

Begin de dag met Olmenhorst-appeltaart in De Fruitloods

The estate shop of Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek
Afbeelding van Koen Smilde

De Fruitloods in Lisserbroek bevindt zich tussen de appelbomen van Landgoed de Olmenhorst. De appeltaart die ze hier serveren, maken ze van appels uit hun eigen boomgaard. Iets lekkers meenemen voor thuis? In het winkeltje van De Fruitloods verkopen ze zelfgemaakte sap en jam, vers fruit en honing.

De Fruitloods en Landgoed de Olmenhorst | Lisserweg 481, Lisserbroek

Struin door de kasteeltuin van Kasteel Keukenhof

Statue of Cupid in the garden of Keukenhof Castle.
Afbeelding van Koen Smilde

Voor een rustige wandeling na de koffie en appeltaart, is een bezoekje aan Landgoed Keukenhof en Kasteel Keukenhof het perfecte uitje. Het 17e-eeuwse kasteel is enkele dagen per jaar geopend, maar het omliggende landgoed en de sprookjesachtige kasteeltuin kan je het hele jaar door (gratis) bezoeken. Ideaal om te wandelen met het hele gezin, of misschien wel met je date.

Kasteel Keukenhof | Keukenhof 1, Lisse

Bekijk de indrukwekkende foodkunstwerken in het LAM museum

We blijven nog even in Lisse, want hier is genoeg te beleven. Niet alleen op het gebied van bloemenpracht, maar ook wat betreft foodart. Het LAM museum op Landgoed Keukenhof is een te gek museum waar alle kunstwerken iets met voeding te maken hebben. Van bonbons zo groot als voetballen tot een bijna 3 meter lange ‘beschimmelde’ druiventros, gemaakt van edelstenen en kralen. Overigens is niet alles in het museum groots en opvallend, want door heel het museum zijn er ook nog allerlei kleine, subtiele kunstwerken verstopt. Kijk dus goed om je heen! Handig: voor een persoonlijke rondleiding kan je je eigen smartphone gebruiken.

LAM museum | Keukenhof 14, Lisse

Haal een frisse neus op het strand van Noordwijk

Na al het cultuur snuiven, kun je in Noordwijk terecht voor een frisse neus én een lekkere lunch of gezellig diner. De Bollenstreek ligt namelijk aan de kust, dus een bezoek aan het strand mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een dagje uit in deze regio. Strijk bijvoorbeeld neer bij Branding Beachclub, Witsand, Tulum Tulum of Koele Costa.

Sluit de dag af in de TheaterHangaar in Katwijk

Afbeelding van TheaterHangaar

Je kunt de dag niet mooier afsluiten dan in de TheaterHangaar in Katwijk. In deze ronddraaiende theaterzaal speelt elke avond de langstlopende musical van Nederland: Soldaat van Oranje. Deze musical vertelt het waargebeurde verhaal van een van onze grootste verzetsstrijders Erik Hazelhoff Roelfzema. De musical speelt in elk geval tot mei 2024, maar deze periode zouden ze zomaar eens kunnen verlengen…

TheaterHangaar | Wassenaarseweg 75, Katwijk aan Zee