Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
De Biertuin people sitting on the terrace
Afbeelding van Janneke Nooij

5 dingen om te doen in Bos en Lommer & De Baarsjes

Er is altijd wat te zien, doen en kopen in Bos en Lommer & De Baarsjes. Met volop restaurants, eetcafés, kroegen en een van de mooiste parken van de stad verveel je je geen moment in West. 

Eten, drinken en dansen

People enjoying their time at Markt Centraal.
Afbeelding van Ernie Enkelaar

De afgelopen 20 jaar stond de Markthal leeg en werd het er stil. Totdat er een nieuwe woonwijk komt, heeft Markt Centraal zich hier gevestigd. Tijdens Markt Maal geniet je van wekelijkse buurtmaaltijden en tijdens Markt Kabaal kun je helemaal uit je dak gaan op livemuziek. Markt Centraal is er voor allemaal.

Terrasje pakken of hapje eten

Bar Spek restaurant signature dishes
Afbeelding van Bar Spek

Wil je een rustiger dagje uit? Ga dan naar een van de vele restaurants, bestel wat lekkers en kijk naar de vele voorbijgangers. In de zomer vanaf het terras! Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Winehouse SOMM, een wijncafé/restaurant met een uitstekend wijnaanbod en topgerechten. Ook Bar Spek mag er zijn. Met uitzicht op de brug over de Schinkel trekt Amsterdam aan je voorbij en geniet je intussen van de verse soep, pizza en een lekker biertje. Bezoek ook De School, een creatieve hotspot met gezellig restaurant.

Eet je een weg door de Jan Evertsenstraat

De Jan Evertsenstraat is een van de leukste straten om een paar uur in door te brengen. En heb je eenmaal genoeg van al het shoppen en rondwandelen, dan zijn er allerlei leuke eettentjes waar je kunt bijkomen. Zo zit je voor bier en burgers goed bij de gezellige Biertuin. Zoek je een meer sophisticated restaurant, schuif dan aan bij het stijlvolle Café Zurich. Drink je liever alleen een koffietje? Dan mag je White Label Coffee niet missen. Dit koffietentje verkoopt ook geïmporteerde koffiebonen, die je per kopje of in een mooie verpakking kunt kopen.

Opladen in het Rembrandtpark of Erasmuspark

De zon (met een beetje mazzel), beelden, vijvers, gezinnen, kinderen en huisdieren: het uitgestrekte Rembrandtpark is een van de mooiste parken van de stad. Het is hier meestal vrij rustig, maar ook op drukkere momenten is een wandeling door dit park altijd ontspannend. Je vindt er diverse voorzieningen, zoals een populaire kinderboerderij en buitensportplaatsen.

In het nabijgelegen, kleinschalige Erasmuspark zit het gezellige café Terrasmus, waar ouders op het terras wat lekkers kunnen drinken terwijl hun kinderen in de aangrenzende speeltuin spelen. En daarna een ijsje natuurlijk! Gegarandeerd een flinke dosis groen en plezier voor het hele gezin.

Pubquizzen in Bar Baarsch

Bar Baarsch Terrace Jan Evertsenstraat
Afbeelding van Koen Smilde

Ben je zo iemand die al dan niet nutteloze feiten moeiteloos opslaat én van spelletjes houdt? Dan begint jouw week goed in Bar Baarsch. Hier kun je elke maandag een gooi doen naar eeuwige roem tijdens de wekelijkse pubquiz. Geef je op en reserveer een tafeltje in dit gezellige café, zodat je zeker weet dat je niets van de quizactie mist. De winst levert ook echt wat op: de winnaars hoeven hun drankrekening niet te betalen.