Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Compleet dagje uit in Bos en Lommer & De Baarsjes

Bos en Lommer - of BoLo voor intimi - en De Baarsjes zijn buurten binnen Amsterdam-West waar elke week iets nieuws ontstaat en een aantal oudgedienden de buurt kleur blijven geven. Hier vermaak je je gegarandeerd de hele dag door (en langer).

Start de dag in het bakkerswalhalla

Fort Negen bakery
Afbeelding van Fort Negen

Een dag in Bos en Lommer en De Baarsjes begin je het beste bij een van de talrijke ambachtelijke bakkers. Bij Pink’s Bakery liggen de allerlekkerste amandelcroissants in de etalage. En wanneer je ooit de financiers hebt geproefd (kleine amandelcakejes), rijd je hier gegarandeerd een stukje voor om. Fort Negen op de Jan Evertsenstraat bakt overheerlijk, luchtig zuurdesembrood. En Ulmus op de Cabralstraat 7 heeft heerlijk brood, maar gooit daarnaast hoge ogen met perfect gebakken croissants en koffiebroodjes met verrassende ingrediënten. Genoeg ontbijtkeuzes om je dag te beginnen.

Spechten, kikkers en groen tussen de huizen

entrance Natuurtuin Slatuinen
Afbeelding van Caecilia Rasch

Met een broodje in de hand banen we ons een weg naar een klein stukje, verborgen groen: Natuurtuin Slatuinen. Verscholen tussen vier huizenblokken ligt een paradijs van zo'n 3000 m2. De natuur mag hier zijn eigen gang gaan, waardoor het wellicht het best te omschrijven is als een mini-oerwoud. Hierdoor is er letterlijke wildgroei aan bijzondere planten die zich hier thuisvoelen, woont hier de bonte specht en kunnen kinderen kikkers zoeken in de grote vijver. Verwacht niet dat je hier uren kunt rondwandelen, maar het is leuk om te zien dat dit kleine, verborgen paradijsje midden in Amsterdam kan bestaan.

Natuurtuin Slatuinen | ingang Slatuinenweg 45 | donderdag 10:00 – 16:00 & zondag 13:00 – 16:00

Voorstellingen voor jong en oud

Podium Mozaiek Mozaïek Theater inside
Afbeelding van Podium Mozaïek

Daarna doorkruizen we het stadsdeel, door het Erasmuspark tot we aan de Bos en Lommerweg, net om de hoek van de Admiraal de Ruyterweg, een kunstwerk van een gebouw treffen: de voormalige Pniëlkerk. In het witte, met mozaïek versierde gebouw zit al 15 jaar Podium Mozaïek. Dagelijks worden hier de meest uiteenlopende voorstellingen gegeven, variërend van muziek, dans, theater, comedy, spoken word tot festivals. En daarbij worden de kleinste Amsterdammers ook niet overgeslagen; geregeld zijn er voorstellingen vanaf 2 jaar oud.

Diner in de zon

People drinking on a terrace
Afbeelding van Cafe Cook

Wanneer de maag weer begint te knorren, kun je voor een uitgebreide lunch of diner bij Café Cook terecht. Buurtbewoners houden deze plek het liefst hun eigen verborgen parel, en geef ze eens ongelijk, maar de overheerlijke menukaart trekt publiek van heinde en verre aan. Café Cook heeft namelijk de sfeer van een eetcafé, met een uitgebreide LP-collectie, maar het eten van een sterrenrestaurant. En breekt de zon door? Dan geniet je hier tot ‘s avonds laat in het zonnetje van je lunch, borrel of diner.

Cafe Cook | James Cookstraat 2 | open van 11:00 – 22:00

Smaakvolle afsluiter

Postjesweg Het Sieraad terrace view Amsterdamse School architecture
Afbeelding van Koen Smilde

De avond sluit je het lekkerste af in Het Sieraad. Op de binnenplaats van deze voormalige ambachtsschool worden met grote regelmaat feesten, concerten en zelfs gemaskerde ballen georganiseerd. Om over EdelWise, de ‘meest verrassende vrijdagmiddagborrel van de stad’ nog maar te zwijgen. Een hapje, een drankje en een valse noot in de Silent Disco, EdelWise geeft jou elke laatste vrijdag van de maand wat je nodig hebt om de sleur te laten vergeten en je wilde haren los te gooien.

Wil je een andere buurt ontdekken? Bekijk onze tips voor Westerpark.