Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Dit beeld wordt gebruikt voor de bewonerscampagne (2021) en mag alleen voor deze campagne gebruikt worden. Mocht je dit beeld voor andere doeleinden nodig hebben neem dan contact op met de locatie.
Afbeelding van Woeste Westen

Westerpark met kinderen

Het Westerpark is de ideale buurt voor echte dierenvrienden, creatievelingen en actievelingen. Hier zijn genoeg plekjes te vinden waar de kleine Amsterdammers zich kunnen vermaken. Van spelen in de modder tot eigen architectuurontwerpen maken: er is voor ieder wat wils!

Professioneel knutselen

Museum Het Schip,  Amsterdamse School architecture.
Afbeelding van Merijn Roubroeks

Aanstormend architect-talent wordt verzocht zich te melden bij Museum Het Schip! Met een speurtocht door het museum en verschillende knutselworkshops is dit dé plek voor echte creatievelingen. Teken de Amsterdamse school bijvoorbeeld na of ga aan de slag met klei. Of maak je eigen kunstwerkjes in één van de vele andere workshops. Kijk op de website voor alle huidige kinderactiviteiten.

Voor kleine dierenvrienden

Waarom slaapt een kip maar op één poot? En waarom mag je een konijn niet altijd optillen? Kom erachter bij (kinder)Boerderij Westerpark! Hier vind je allerlei Hollandse dierenrassen, zoals een ezel en geitjes, maar ook bijen en een oehoe – één van de grootste uilen ter wereld. Kom met dieren knuffelen, leef je uit in de speeltuin of wandel lekker rond langs de stallen en weides. Iets verderop, ten noorden van het Westerpark, ligt Buurtboerderij Ons Genoegen. Deze boerderij wordt gerund door vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier kun je voor een lage prijs een heerlijke pannenkoek komen eten en worden er regelmatig muzikale optredens en knutselmiddagen georganiseerd.

Natuurlijk spelen

Zwemmen in de blubbersloot, waterdiertjes vangen en varen op een vlot: het is allemaal mogelijk bij natuurspeeltuin Het Woeste Westen. Hier kun je nog écht ouderwets vies worden. En met vies bedoelen we: modder-in-de-oren-en-vlekken-die-je-nooit-meer-uit-je-brandschone-witte-kleding-krijgt-vies. Deze speeltuin is een ideale plek om de kinderen lekker te laten avonturieren door uitdagingen aan te gaan en (verantwoorde) risico’s te nemen met de natuur. Een iets schonere, maar zeker niet minder leuke speelplaats is de Spartelvijver in het Westerpark. Op warme dagen is dit de ultieme plek voor menselijke waterratjes om lekker te spartelen en af te koelen.

Op het grote doek

Het Kethuis cinema interior in Westerpark
Afbeelding van Arjen Veldt

Voor een momentje rust zou je de kinderen voor een televisie kunnen zetten en een film starten, maar eigenlijk is het veel leuker om ze mee te nemen naar de bioscoop. Het Ketelhuis organiseert zowel doordeweeks als in het weekend regelmatig een kleuterbios zodat ook de kleintjes zich kunnen vermaken voor het grote doek. De films duren ongeveer een uur, het geluid staat zachter en in- en uitlopen is geen probleem.

(Geni)eten in het Westerpark

De Bakkerswinkel terrace in Westerpark
Afbeelding van Koen Smilde

Bij de Bakkerswinkel op het terrein van de Westergas kun je al heerlijk lunchen, maar wist je ook dat je in de meeneemwinkel je eigen picknick kunt samenstellen? Verzamel al je favoriete ambachtelijke goedjes en duik dieper het park in om dit vervolgens op een eigen kleedje heerlijk op te peuzelen. Van stoere sandwiches tot zoete en hartige taarten: de lekkerste, huisgemaakte etenswaren staan hier dagelijks voor je klaar. Voor een kindvriendelijk diner doe je er goed aan om naar Café Restaurant Amsterdam op het Watertorenplein te gaan. Deze zaak in een voormalig machinepompgebouw is al jaren favoriet bij menig ouder en kind. Met een speciaal speelhoekje en een lekker kindermenu voelt elk kind hier zich meteen thuis. Vergeet ook niet wat ruimte over te houden voor een dessert, want de kaart bevat maar liefst 23(!) toetjes.