Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Afbeelding van Photo Almicheal Fraay

Ons verhaal

amsterdam&partners is een publiek-private stichting waar 130 mensen zich iedere dag inzetten voor een leefbare, aantrekkelijke, welvarende, duurzame en inclusieve metropool Amsterdam. Een metropool waarin de diversiteit van mensen, cultureel aanbod, economische activiteiten en natuur de pijlers zijn. Een prachtige stad en omgeving waarin meer dan 180 nationaliteiten met elkaar samenwonen en werken, en waarin vrijheid leunt op de basis van respect voor elkaar. Waar commerciële geest hand in hand gaat met creativiteit; de koopman en de kunstenaar.

Verbindende factor

Wij zijn de verbindende factor voor bewoners, bezoekers, bedrijven, gemeenten, provincies, culturele organisaties, kennisinstellingen, belangengroepen en ondernemers. Samen met hen dragen we bij aan en bouwen we aan een leefbare, aantrekkelijke, welvarende, inclusieve en duurzame metropool voor de komende generaties.

Verhalen vertellen

Dit doen wij onder andere door verhalen te vertellen via onze website en sociale media, via apps van producten als de Amsterdam City Card en via ons netwerk van content creators en influencers. Daarnaast publiceren we magazines als de Uitkrant en de I amsterdam City Guide en ondersteunende printproducten rondom onze evenementen. Ook zijn we fysiek aanwezig in de stad en omgeving met onze gidsen en de I amsterdam store. En ontmoet je ons op beurzen en congressen.

Expertise

Tegelijkertijd delen we onze expertise over de bezoekerseconomie, gebiedsidentiteiten, branding en nieuwe technologieën als Artificial Intelligence (AI) met onze stakeholders, en gebruiken wij deze inzichten om onze eigen koers te bepalen.

Jaarverslagen amsterdam&partners