Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Duurzaam winkelen en eten in Weesp

Wat is een betere manier om Weesp, het nieuwste stadsgebied van Amsterdam, te ontdekken dan met een bezoek aan een pluktuin met duurzaam geteelde bloemen, een koffiebrander die rechtstreeks samenwerkt met boeren, een biologische melkveehouderij of een gezellige kringloopwinkel?

Pluk me!

Bij deze tuin kweken ze bloemen op een duurzame manier: met natuurcompost, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en met biologisch geteelde planten, bloembollen, zaden en dahliaknollen. Naast de kwekerij bieden ze ook workshops aan, over het zaaien, kweken en verwerken van bloemen. In de zonnige maanden (meestal van begin juli tot eind oktober) kun je soms ook zélf iets moois plukken voor thuis. In de naastgelegen theeschuur van Marie serveren ze high tea en ander lekkers.

Pluk me! | Nigtevechtsepad 2, Weesp

Gosling Coffee

Afbeelding van Tom Feenstra Fotomatic

Doordat Gosling direct met de koffieboer werkt, blijft er veel meer geld over dat bij de boerenfamilies terecht komt. Het merk heeft als doel de koffieboeren een leefbaar inkomen te verschaffen, toekomstperspectief te bieden door projecten in de communities en de teelt te verduurzamen. Hoe meer lekkere Gosling koffie we drinken, hoe meer impact we maken bij de boerenfamilies in Oeganda, Ethiopië, Rwanda, Colombia en Peru. Bel voor een persoonlijke rondleiding en een kop koffie.

Gosling Coffee | Nijverheidslaan 11, Weesp

De Bleije Boerderij

In deze sociale boerderijwinkel vind je verse producten van de zorgboerderij en collega-boeren, -tuinders en -kwekers. Je winkelt er vers vlees, fruit en soep en langer houdbare producten als jam, honing en olie. In het najaar hebben ze ook hout voor de open haard. Op de zorgboerderij werken talenten met een zorgindicatie die zichzelf met dit werk en begeleiding kunnen ontplooien.

De Bleije Boerderij | Weesperbinnenweg 7-9, Muiden

De Kringloper

In deze knusse kringloopwinkel vind je tweedehands kleding, woonaccessoires, boeken en speelgoed. Met jouw aankoop maak je de wereld groener en duurzamer door items te hergebruiken en de maatschappelijke missie van De Kringloper te ondersteunen. Als non-profit winkel, helpen ze mensen met een afstand van de arbeidsmarkt, stabiel werk te vinden.

De Kringloper | Nieuwstad 12A, Weesp

De Groene Griffioen

De Groene Griffioen is een biologische melkveehouderij met een kaasmakerij, boerderijwinkel en boerderijbeleving. Je kunt een kijkje nemen in de stallen, bij de kalfjes en een kaasworkshop volgen. Kom je op bezoek, neem dan vooral een boodschappenmand mee. In de winkel verkopen ze namelijk producten van de boerderij en andere lokale producten.

De Groene Griffioen | Lange Muiderweg 18A, Weesp

In samenwerking met Amsterdam Impact