Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Wispe Brouwerij
Afbeelding van Wispe Brouwerij

Restaurants en bars Weesp

Van Napolitaanse pizza tot een echte Hollandse hap en van genieten op een terras aan het water tot proosten in een kerk. Weesp heeft het allemaal en nog veel meer. Hier zijn onze tips voor de leukste restaurants en bars.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen

Aaltje

Café-Restaurant Aaltje
Afbeelding van Café-Restaurant Aaltje

De gerechten van café-restaurant Aaltje zijn gebaseerd op de recepten van de Amsterdamse keukenmeid Aaltje, die in 1803 het allereerste kookboek van Nederland uitbracht. Dat draadjesvlees en kalfsragout tot de topgerechten behoren, is dan ook geen verrassing. Bonus in de zomer: Aaltje heeft een groot terras.

Eeterij de Schalkse

Vanaf het grote terras van Eeterij de Schalkse, gelegen aan de Vecht, heb je aan de ene kant zicht op de Vechtbrug, en aan de andere kant op oer-Hollandse molens. Wellicht wat aantrekkelijker in de zomermaanden: de Schalkse heeft een eigen aanlegsteiger. Zo stap je zo van je boot het terras op. Leuk om te weten: het terras is het hele jaar door geopend.

‘t Heertje

In het centrum van Weesp vind je dit karakteristieke eetcafé waar je kunt neerstrijken voor een kopje koffie met een gebakje, een warme lunch én een heerlijk diner met producten uit het water of van het land. In de wintermaanden is het binnen prima vertoeven waar je je ogen uitkijkt bij alle bijzondere kunst aan de muur, en in de zomer zit je buiten aan de Herengracht fijn in het zonnetje.

De Kruidenier

Het karakteristieke pand van restaurant de Kruidenier was vroeger het magazijn van - je verwacht ‘t niet - de lokale kruidenier. Als je van charme uit 1750 én van mediterraans eten houdt, ben je hier aan het goede adres. De Kruidenier werkt veel met producten uit de Middellandse Zee, die je in de zomermaanden geserveerd krijgt op het grote terras aan de Kom in Weesp.

De Eendracht

Afbeelding van Giampiero Maietti

De Eendracht beschrijft zichzelf als ‘de gezelligste huiskamer van Weesp’ waarin je voor zowel lunch als diner als borrel welkom bent. Op de kaart (die elk kwartaal wisselt) staan klassieke gerechten zoals een broodje bal en kalfssukade maar ook salades en een stroopwafel (met frambozen en ijs) als toetje.

't Weesperplein

Café-diner 't Weesperplein ligt in het oude centrum en heeft een bijzonder interieur: de takken van de boom strekken zich tot binnen over de tafeltjes uit. Zo krijg ook binnen het gevoel alsof je buiten zit. Op het menu staan verschillende burgers en vlees-, vis- en vegagerechten, kids kiezen voor een kroket, frikandel - of tomatensoep. Ook kun je hier terecht voor een high-tea, waar ook de kleintjes aan mee kunnen doen met een speciaal menu, en een high-wine (wél alleen voor de volwassenen).

La Base Pizza

terras lbw - 1
La Base Pizza
Afbeelding van La Base Pizza

Bij La Base komen de pizza’s in authentieke Napolitaanse stijl rechtstreeks uit de handgemaakte houtoven je bord op. Of je boot in, want het terras ligt aan het water en pizza’s afhalen kan hier ook. Tipje voor de romantici onder ons: in de zomermaanden is er een Pizza Picknick-pakket. Wijn, pizza, kleedje, niks meer aan doen.

Wispe

Altijd al in een kerk willen genieten van een biertje met geschiedenis? Dan zit je bij Wispe Brouwerij gebakken. 100 jaar na het sluiten van de laatste brouwerij van de stad kun je er nu weer terecht voor zelfgebrouwen (seizoensgebonden of brouwlab) bier, een goede maaltijd en speciale events.

Ons Backhuys

De broden bij Ons Backhuys zijn eerlijk, dat wil zeggen: vrij van e-nummers, suikers en lactose. Ook vind je er glutenvrije en veganistische broden. Geen zin om je bam zelf te beleggen? Geen probleem. In de lunchroom kun je terecht voor ontbijt, lunch of een high-tea (1 dag van tevoren reserveren).

‘t Hoekje

Wat je van ver haalt, is lekker - maar daar denkt koffiecorner en broodjeszaak ‘t Hoekje anders over. Zo komt de kaas op je eenvoudige, luxe, warm of koud belegde broodje van de nabijgelegen kaasboerderij en de appeltaart van de banketbakkerij om de hoek.

Jansen & Hermsen
Freelance redacteuren. Mogen dan wel 2 enorme Alfa’s zijn met hun tien voor taal, maar dat één en één drie is, hoeft niemand ze te vertellen
Volg Jansen & Hermsen