Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
A tram driving in Amsterdam - the Netherlands
Afbeelding van Leonid Andronov

Openbaar vervoer met de City Card

Met de City Card heb je onbeperkt toegang tot alle bus-, tram- en metrolijnen van GVB in Amsterdam en is daarmee de handigste manier van reizen. Bestel vandaag nog uw City Card.

De City Card is alleen geldig op de gemeentelijke GVB bus-, tram- en metrolijnen in Amsterdam. Exclusief Connexxion, R-net en andere streekbussen, evenals NS-treindiensten.

Gebruik je City Card voor het openbaar vervoer in 2 simpele stappen:

1. Tik met je kaart tegen de kaartlezer als je in een bus, tram of metro van GVB stapt. Houd er rekening mee dat als u uw kaart niet van tevoren heeft geactiveerd, deze wordt geactiveerd door uw kaart te gebruiken om in te checken. Na activering is de kaart 24, 48, 72, 96 of 120 uur geldig, afhankelijk van de looptijd van de kaart naar keuze. 

2. Vergeet niet uit te checken met de kaart voordat u uitstapt door de kaart nogmaals tegen de kaartlezer te tikken. 

Treinreizen vanaf de luchthaven

Treinreizen zijn niet inbegrepen bij de City Card, zoals de reis van Amsterdam Airport Schiphol naar Amsterdam Centraal Station. In plaats daarvan kunt u aanvullende openbaar vervoerskaartjes kopen, zoals het Amsterdam Travel Ticket, of de Amsterdam & Region Travel Ticket, een geweldige manier om de Amsterdam Metropolitan Area.