Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Mooie Boules people playing jeu de boules
Afbeelding van Mooie Boules

De beste spelletjescafés

Van bordspellen tot schaken, eigenlijk alle spelletjes die je in een café kunt spelen onder het genot van een drankje. Hieronder vind je onze favoriete plekken waar je je van je meest competitieve kant kunt laten zien.

Café Bosco

Dit café op de hoek van de Eerste Constantijn Huygenstraat heeft een warme huiskamersfeer, met tal van bordspellen die regelmatig worden uitgebreid. Tot in de late uurtjes kun je met spellen als Kolonisten van Catan, Cards Against Humanity en véle, véle andere in de weer. Is rummikub jouw ding, dan kun je meedoen aan het rummikubtoernooi en wie weet ga je naar huis met de felbegeerde rummicup!

TonTon Club

Het ultieme spelletjes walhalla! Deze arcadehal doet zijn motto eer aan: Het speelparadijs voor volwassenen. Een ruime selectie aan games houdt je bezig. Van vechtspelletjes zoals Street Fighter tot aan FIFA en van shooters tot aan de traditionele bordspellen. Natuurlijk kun je ook wat actiever in de weer door een potje te airhockeyen! Let wel op: deze tafels zullen vaak bezet zijn. Nog energie over, dan kun je meteen door naar Club Puck van dezelfde eigenaren. 

Mooie Boules

Jeu de boules een spel voor oudere mensen? Echt niet! In Amsterdam Oost zit Mooie Boules, de ideale plek om een potje jeu de boules te spelen. Het interieur voelt aan als een Frans dorpsplein, maar heeft ook gezellige hoekjes die aanvoelen als een huiskamer. Als je bent uitgegooid, dan kan je er ook nog heerlijk eten.

Pool- en snookerclub Final Touch

Voor een goede pot pool of snooker, ben je hier aan het juiste adres. Maar er is meer! Van de spelletjeskast word je meteen vrolijk. Dus vervelen hoeft niet als je wacht tot de pooltafel vrij is. Misschien zeg je het poolen zelfs wel af voor een competitief potje Jenga.

Spelletjescafé 2 Klaveren

Volgens velen de absolute topper als het op spelletjescafés aankomt. Al 20 jaar komt men vanuit heel Nederland hier naar toe om ‘oud Hollandsch gezellig’ zichzelf te verliezen tijdens een spelletje. Elke week zijn er hier ook meerdere toernooien waar je aan mee kunt doen, zoals backgammon, bridge en Magic. De menukaart is net zo oer-Hollandsch als de gezelligheid. Iemand een plakje leverworst, broodje bal of een uitsmijter? 

The Boardroom

The Boardroom
Afbeelding van Patrick ten Hoorn

Het gezelligste café van Haarlem is ook de beste plek voor spelletjes in Haarlem, want het aanbod hier is reuze. De spellen zijn gesorteerd op de moeilijkheidsgraad die je kunt vergelijken met Kolonisten van Catan. Dus je weet meteen waar je aan toe bent als je een spel pakt van 4 catantegels. Na afloop kun je in de winkel terecht om de spellen te kopen die je net gespeeld hebt.

Schaakcafé Het Hok

Een plek waar shabby en chic elkaar treffen aan de schaak- en backgammontafels. Schaakcafé Het Hok is sinds 1972 een begrip in Amsterdam. In de avonduurtjes kun je, terwijl de hersenen kraken, genieten van live muziek.

Bar Joost

De ontstaansgeschiedenis van dit café is er eentje voor de betere kroegverhalen. Na een avond borrelen de volgende ochtend constateren dat je de nieuwe eigenaar bent van een buurtcafé. Volgens velen hét buurtcafé van Oost. Elke maandag worden er live plaatjes gedraaid en elke dag van de week kun je hier terecht om een spelletje te spelen. Of 2. Of 3.

The Poolbar

Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier uiteraard poolen, maar daarnaast is er ook een ruime selectie aan bordspellen waar je de avond mee vol kunt maken. De gezellige sfeer die er hangt draagt hier goed aan bij. Bovendien heb je ook de mogelijkheid op een ouderwets potje sjoelen als je er toch bent. 

Festina Lente

Bij Festina Lente gaat het niet alleen om bordspelletjes. Als je de Facebook-pagina in de gaten houdt, worden er weleens pubquizes en andere activiteiten georganiseerd. Zulke quizzen hebben dan de leukste thema’s, zoals bijvoorbeeld F.R.I.E.N.D.S.