Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Groen op NDSM

Hoewel NDSM niet bekend staat om haar groene uiterlijk, zijn er wel veel initiatieven om meer groen aan te leggen in deze buurt. Toch kun je hier goed met de natuur verbinden op deze heerlijke plekjes waar je kunt relaxen en rondkijken.

Pllek

View over the water at restaurant Pllek
Afbeelding van Jan de Ridder

De hotspot heeft naast een heerlijke menukaart, ook een heerlijk stadsstrand. Met een prachtig uitzicht over ’t IJ is dit stadsstrand een van de favoriete van Amsterdammers. Je kunt hier heerlijk ontspannen en er zijn ook vaak live optredens en evenementen. Een ideale plek om neer te strijken met goed gezelschap.

  • Pllek | T.T. Neveritaweg 59  

't IJ

A ferry on 't IJ.
Afbeelding van Jan de Ridder

De naam IJ is verwant aan het West Friese ‘Ae’ en betekent gewoonweg ‘water’. Je kunt heerlijk aan de kant van 't IJ zitten, kijkend naar alle veerponten en de drukte aan de andere kant van het water.

Noorderlicht

View of on the Crane Hotel
Afbeelding van Jan de Ridder

Aan 't IJ staat een grote glazen koepel: het Noorderlicht Café. Bij Noorderlicht staat duurzaamheid hoog in het vaandel, dat zie je terug op de kaart en aan de gerecyclede materialen. Voor de glazen koepel ligt een ruim grasveld met een heerlijk terras aan het water. Noorderlicht organiseert ook veel livemuziek en andere creatieve evenementen.