Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Groen op NDSM

De voormalig scheepswerf van NDSM is industrieel en altijd in ontwikkeling. Er zijn dan ook veel initiatieven om meer groen aan te leggen in deze buurt. Maar ook nu heb je al meerder heerlijke plekjes om te relaxen en rond te kijken.

Pllek

View over the water at restaurant Pllek
Afbeelding van Jan de Ridder

De hotspot heeft naast een heerlijke menukaart, ook een heerlijk stadsstrand. Met een prachtig uitzicht over ’t IJ is dit stadsstrand een van de favoriete van Amsterdammers. Je kunt hier heerlijk chillen en er zijn ook vaak live optredens. Een perfecte zomeravond vol creativiteit.

Pllek | T.T. Neveritaweg 59  

't IJ

A ferry on 't IJ.
Afbeelding van Jan de Ridder

De naam IJ is verwant aan het West Friese ‘Ae’ en betekent gewoonweg ‘water’. Je kunt heerlijk aan de kant van 't IJ zitten in de zon, kijkend naar alle veerponten en de andere kant van Amsterdam. Met een beetje geluk is het zo lekker weer dat je een duik kan nemen in het water.

Noorderlicht

View of on the Crane Hotel
Afbeelding van Jan de Ridder

Aan 't IJ staat een grote glazen koepel: het Noorderlicht Café. Bij Noorderlicht staat duurzaamheid hoog in het vaandel, dat zie je terug op de kaart en aan de gerecyclede materialen. Voor de glazen koepel ligt een ruim grasveld met een heerlijk terras aan het water. Noorderlicht organiseert ook veel livemuziek en andere creatieve evenementen.

Noorderlicht Café | NDSM-plein 102