Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Nieuw Dakota exhibition installation
Afbeelding van Bas Czerwinski

Verborgen parels op de NDSM

NDSM: de plek waar je de wind door je haren voelt waaien, waar je een combinatie van ruig, kunstzinnig en ongerept vindt en waar je echt even helemaal weg kunt zijn. En natuurlijk zijn ook hier pareltjes te ontdekken!

NDSM-loods (Art City NDSM)

Stap de gigantische blauwe deuren binnen en dompel onder in deze industriële setting in een artistieke wereld. Sinds begin 2000 hebben kunstenaars tientallen ateliers in deze scheepsbouwloods gebouwd, waar je je ogen uitkijkt. Het voelt soms alsof je ergens rondloopt waar dat niet mag, maar echt: deze kunstenaarsbroedplaats is publiek toegankelijk.

IJver

Ijver café-restaurant exterior and terrace
Afbeelding van Ijver

Na het snuffelen en ronddwalen in deze kunststad in Noord is er niks fijners dan even bijkomen met wat lekkers. Komt dat even mooi uit: plof neer bij café-restaurant IJver en laat de koude speciaalbiertjes op de kaart je goed smaken. Binnen bij deze toffe plek iets eten of drinken is al een feestje, op het zonnige terras neerstrijken is helemaal het einde. Je kijkt dan namelijk ook nog eens uit op de fantastische muurschilderingen van het naastgelegen Street Art Today. Proost!

  • IJver | Scheepsbouwkade 72

Nieuw Dakota

In de tentoonstellingsruimte Nieuw Dakota daagt de bezoekers en kunstenaar uit middels een experimentele programmering van exposities, performances, rondleidingen en educatie, om naar de wereld en kunst vanuit een ander perspectief te bekijken. Iedere laatste donderdag van de maand mag je hier als bezoeker gratis naar binnen wandelen tussen 17:00 en 21:00.

  • Nieuw Dakota | Ms. van Riemsdijkweg 41b

Pak de fiets en trap naar de ring A10, richting Zaandam. Hier vind je vlak voor de ring NoordOogst, een bijzonder landelijk terrein met duurzame ondernemers en stadslandbouw. Kinderen neem je mee naar de grootste natuurspeeltuin van Noord en voor workshops neem je een kijkje in de agenda voor het actuele aanbod.

Openbare vlindertuin Mot in Mokum

Het doel van je fietstocht is een specifiek plekje bij NoordOogst: de openbare vlindertuin Mot in Mokum. Een locatie waar je nog maar eens met je eigen ogen kunt bekijken hoe mooi echte natuur is.

Afbeelding van Ruby Cruden

Vlinderman Nicky leert je hier alles over vlinders en hoe je bijvoorbeeld je eigen tuin (of balkon!) aantrekkelijk kunt maken voor vlinders. Maar gewoon door de bloemenzee wandelen en simpelweg genieten kan natuurlijk ook. Misschien wel het allerleukst aan deze vlindertuin: je kunt hier in de lente en zomer ook overnachten! Je slaapt dan tussen de vlinders en je kunt de beestjes, onder het genot van een glaasje wijn, observeren met professionele apparatuur. De natuurbeleving staat hier voorop, dus douchen doe je de volgende ochtend midden tussen de bloemen. Trek gekregen van al deze vlinderavonturen? Er is een klein koelkastje en gaspitje om zelf te koken.