Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People cycling past IJhallen Pfizer Doors
Afbeelding van Koen Smilde Photography

5 dingen om te doen op de NDSM

In deze stoere, industriële setting is een levendige sociale hotspot ontstaan waar creatievelingen elkaar inspireren. Met elke dag volop activiteiten en bijzondere hotspots valt hier altijd wat te beleven. Bekijk hier onze 5 tips die bij je volgende bezoek aan NDSM niet mogen ontbreken.

Zonnebaden op het strand

Noorderlicht terrace
Afbeelding van Joris Raaijman

Voor een dagje naar het strand hoef je de stad niet uit. Het werfterrein strekt zich een heel eind uit langs het IJ, dus er is volop ruimte om te spelen en te relaxen in het zand. Of ga naar Pllek, een café en strandlounge gemaakt van oude zeecontainers. Zak lekker onderuit en geniet van het uitzicht, of eet een hapje op het zonovergoten terras. Vlakbij vind je Noorderlicht, een café in een oude kas, met een grote buitenruimte aan de waterkant (compleet met kampvuur). Zowel Pllek als Noorderlicht hebben veel biologische en vegetarische gerechten op de kaart staan. 

Op jacht naar vintage items

Man and woman selling clothes at IJhallen
Afbeelding van Nichon Gerlum

Het industriële verleden van het NDSM-terrein en de kunstzinnige gemeenschap die er nu huist maken deze broedplaats tot een ware schatkamer voor antiek en vintage spullen. 2 dagen per maand kun je urenlang ronddwalen over de vlooienmarkt in de IJ-hallen, een van de grootste vlooienmarkten in Europa! Er zijn honderden kraampjes waar je van alles kunt kopen: van kleding en sieraden tot keukenspullen en memorabilia. Vlakbij, bij Woodies at Berlin, vind je een combinatie van vintage en modern leuks voor je interieur, zoals handgemaakte items, upcycled stoelen en lampen.

Goede vibes op een festival

DJ's in the booth during DGTL Festival 2022.
Afbeelding van Kirsten van Santen

De grote open ruimtes van de NDSM-werf lenen zich natuurlijk perfect voor een festival. Die vind je hier dan ook het hele jaar door. Het DGTL-festival brengt bijvoorbeeld, 3 dagen underground elektronica. Hou je van jazzy-funky sounds, dan is het Wicked Jazz Sounds Festival jouw ding. En wil je iets leuks doen met het hele gezin? Ga dan bijvoorbeeld naar het Over het IJ-theaterfestival.

Films kijken aan het water

Onder de noemer Films With a View: Sunscreenings is er op het strand van Pllek (bij goed weer) van juni tot augustus elke dinsdagavond een film op groot scherm te zien. Kruip eens lekker dicht tegen je geliefde aan voor een 'film with a view'. Je mag nog meehelpen om de film uit te kiezen ook: de organisatoren (Pllek, Outdoor Cinema en Cine) maken een selectie, waar je als kijker uit kiest.  

Een hijskraan om in te overnachten (of vanaf te bungeejumpen)

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, dan is het Faralda Crane Hotel iets voor jou. Dit hotel zit namelijk bovenin een reusachtige hijskraan die hoog boven de NDSM-werf uittorent. Het hotel heeft maar 3 kamers, alledrie luxesuites op meer dan 30 meter hoogte. Hotelgasten krijgen exclusieve toegang tot een hottub, met een spectaculair uitzicht: onder je strekt heel Amsterdam zich uit en boven je de sterrenhemel. Maar ook als je niet in het hotel overnacht, kun je genieten van het indrukwekkende uitzicht, zij het heel kort. Je kunt hier namelijk ook bungeejumpen vanaf het 50 meter hoge platform.