Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Childrens performance at Vondelpark Openlucht Open Air Theatre Theater in summer
Afbeelding van Levien Priem

Oud-West met kinderen

Klein maar fijn, zo laat Oud-West zich als buurt eigenlijk het best omschrijven. Waar je bovendien ook veel keus hebt als je met kinderen op pad bent! Lees snel verder voor enkele goed bewaarde geheimen om te spelen, knuffelen en shoppen.

Goed bewaarde geheimen

Zelf als je in Oud-West woont zijn deze leuke plekjes niet altijd bekend. Zo moet je bijvoorbeeld maar net weten dat je aan het water bij de Kostverlorenvaart terecht kunt bij de heerlijke kneuterige stadsboerderij Zimmerhoeve. Gluur bij de varkens, knuffel met de konijnen en leef je lekker uit bij de aangrenzende speeltuin. Tip: in vakantieperiodes zijn hier vaak speciale knutselactiviteiten. Steek bij mooi weer ook eens door richting het Bellamyplein. Neem wel droge kleren en een handdoek mee, het is hier namelijk dolle (water)pret bij het geweldige peuterbadje.

In het Bilderdijkpark, een van de kleinste parkjes van Amsterdam, zit een ware hotspot voor kinderen tot 13 jaar. Het ASV Bilderdijkpark is een populaire speeltuin naast basisschool De Waterkant, waar volop geklauterd, gegleden en geschommeld kan worden. De sportieve kids kunnen zich bovendien uitleven op het geasfalteerde basketbal-/voetbalveld. Voor de kleine crea bea’s is er een uitgebreid activiteitenprogramma in het speeltuingebouw. Van knutselen en koken tot 3D-ontwerpen; je kunt hier tegen een kleine betaling heerlijk aan de slag. Je vindt er ook bekendere activiteiten zoals schaken, tafeltennis, judo en nog veel meer.

Hollen in de Hallen

Bij voormalig tramremise De Hallen is veel vertier te vinden voor jonge bezoekers. In de FilmHallen is het genieten geblazen bij verschillende jeugdfilms en in de bibliotheek De Hallen staan regelmatig kinderactiviteiten op het programma. Ook in de Passage worden speciale kindermiddagen georganiseerd, waar de kleintjes naar hartenlust kunnen knutselen of bijvoorbeeld van een poppenkast kunnen genieten. Trek gekregen van al het leuks? In Café Belcampo is het voor ouders én kinderen lekker bijkomen, en kan er bovendien verder gespeeld worden in de kidshoek.

Shop 'till you drop

Van het uitbreiden van de kindergarderobe tot de altijd weer terugkerende behoefte aan geschikte cadeautjes; in Oud-West kun je je hart ophalen als het aankomt op winkels voor kinderen. Liefhebbers van Bobo Choses, Mini Rodini en Tiny Cottons zijn bij Big&Belg op de Jan-Pieter Heijestraat aan het goede adres. Voor te gekke (houten) cadeaus zijn WijsWest op de Bilderdijkstraat en Goochem op de Constantijn Huygenstraat favoriet. 

Op zoek naar fijne tweedehands pareltjes? Bij Old West op de De Clercqstraat vind je mooie tweedehands kleding voor grote en kleine kinderen, en scoor je tegelijkertijd leuke (nieuwe) cadeautjes en kinderboeken. Jun Jun, een andere winkel voor tweedehands schatten, zit iets verderop in dezelfde straat.