Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

De Filmhallen

Filmliefhebbers zijn welkom in deze nieuwe bioscoop. Met negen schermen en zo’n achthonderd stoelen wordt De Filmhallen in Amsterdam een van de grootste onafhankelijke bioscopen van Nederland.

Onafhankelijke bioscoop in Amsterdam

De Filmhallen is gevestigd in De Hallen Amsterdam, een monumentale tramremise in Amsterdam Oud-West die een nieuwe bestemming gekregen heeft voor culturele, culinaire en creatieve bedrijven.

De Filmhallen is het zusje van The Movies, de oudste bioscoop van Amsterdam. Het programma zal vergelijkbaar zijn met die van The Movies, alleen op grotere schaal. Verwacht de betere films uit Hollywood gecombineerd met hoogwaardige films uit Europa en de rest van de wereld. De Filmhallen belooft ook een breed programma voor kinderen en samenwerkingen met lokale filmfestivals.

Eén zaal verdient een speciale vermelding: Zaal 7 wordt namelijk volledig ingericht met het authentieke art deco interieur van het beroemde Parisien auditorium van het oude Filmmuseum in het Vondelpark. Ook zal deze zaal dienen als extra ruimte voor het Eye Filmmuseum of Eye, met zijn eigen onafhankelijke programmering.