Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Groen in Oud-West

Naast de levendige winkels en restaurantjes, is Amsterdam Oud-West ook gevuld met hoge bomen, kleine parkjes en verscholen hofjes.

Stadsboerderij Zimmerhoeve

In Oud-West heb je het Landje van Ome Kick. In de jaren '70 en '80 zette Frits Bottelier, ofwel Ome Kick, zich in tegen bebouwing in Oud-West en organiseerde hier activiteiten voor kinderen. Nu is dit Stadboerderij Zimmerhoeve waar je geitjes, konijnen en andere boerderijdieren kan aaien. Ook hebben ze veel wilde planten en kan je er workshops volgen. Overigens wordt het door buurtbewoners nog steeds het Landje van Ome Kick genoemd.

Stadsboerderij Zimmerhoeve | Schimmelstraat 44

Lutherhof

Je bent er vast weleens langs een groot imposant gebouw aan het Staringplein gefietst. Ga eens naar binnen en je vindt een rustgevend groen hofje: het Lutherhof. Het hof bood oorspronkelijk huisvesting aan zeventig bewoonsters. Alleenstaande vrouwen en weduwen van de Lutherse kerk konden hier beschermd en vroom hun leven leiden. Er wonen nog steeds ouderen, maar nu wel vrouwen én mannen. Wandel het hofje in naar de historische tuin vol groen.

Lutherhof | Staringplein 9 

Het Eetbare Plantsoen

Je groentes plukken op het plantsoen van de buurt? Dat kan in de Borgorbuurt. Hier hebben enthousiaste buurtbewoners een heuse stadsmoestuin: Het Eetbare Plantsoen. In deze moestuin worden groentes verbouwd, alles is eetbaar. Daarnaast is het een gezellige ontmoetingsplaats voor buurtbewoners.

Het Eetbare Plantsoen | Nicolaas Beetsplantsoen

Bellamyplein

De omgeving van het huidige Bellamyplein was vroeger een landelijk, waterrijk gebied met houtzaagmolens en polderhuisjes. Nu is er tussen de prestigieuze huizen achter de Hallen een plantsoentje. Kom hier tot rust op een bankje in de zon of plons in het pierenbadje.