Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Verborgen parels in Bos en Lommer & De Baarsjes

Bos en Lommer & De Baarsjes lopen naadloos in elkaar over. Het zijn levendige, multiculturele buurten waar het ondernemerschap floreert. Denk aan veel cafeetjes, restaurants, bijzondere winkels én kunst. Waar wacht je nog op: tijd om eropuit te trekken!

Een gezellig buurtpark met 'wonderlijke' bloementuin

Breng eens een bezoekje aan het Erasmuspark, ook wel het kleine zusje van het Rembrandtpark. Een stuk kleiner, overzichtelijker maar zeker net zo gezellig. Je kunt er barbecueën, sporten op het grote veld, wandelen of hardlopen over de brede paden en na het zonnen verkoeling zoeken in de schaduw van de bomen.

Extra bijzonder in dit park is The Miracle Garden, ten oosten van het open veld. Deze unieke bloementuin is drie jaar geleden met behulp van het Mondriaan Fonds ontworpen en aangelegd door kunstenares Elspeth Diederix, die de bloemen vooral gebruikt voor haar eigen fotografieseries. Bewonder deze vrij toegankelijke oase aan bloemen, waarin verschillende soorten bloemen en planten met en naast elkaar groeien. Een ‘openbaar atelier’, waar natuur kunst wordt. Check ook de kleine bordjes die her en der verspreid door de tuin staan en steek en passant nog wat interessante weetjes op.

Kunst, kunst en nog eens kunst

Ooit geweten dat dit stadsdeel behoorlijk rijk is aan kunstenaars? Loop bijvoorbeeld eens de Witte de Withstraat in en haal je kunsthart op aan diverse galeries. Neem een kijkje bij MLB Galerie of stap binnen bij EM Studio Gallery voor uiteenlopende exposities, workshops en andere arty events. De vier kunstenaars van Galerie De Stoker openen elke zaterdag en zondag de deuren voor publiek en voor frisse, kleurrijke kunstwerken van Bert Wouters ben je in het Contemporary Art Chez Atelier aan het juiste adres.

En nu je toch op de kunsttour bent: stap ook eens binnen bij Art Gallery Salon West, die praktisch om de hoek ligt op de Admiraal de Ruijterweg. Wellicht schaf je hier een mooi schilderij of sculptuur aan. Als je je portie kunst nog niet hebt gehad, kun je ook nog een bezoekje aan de No Man's Art Gallery (en De Bar) in BoLo brengen! Hier bewonder je kunst van (inter)nationaal talent, en kun je meteen iets lekkers eten en drinken.

Eten uit alle windstreken

Over goed eten en drinken gesproken, De Baarsjes en Bos & Lommer stikken van de fijne eettentjes waar je kunt tafelen of afhalen. Welke keuken je voorkeur ook heeft, deze stadsdelen bieden gerechten uit alle windstreken. Bij de enige echte The Pom Bar haal je de lekkerste Creools-Surinaamse maaltijden af. Meer zin in Indonesisch? Ga naar Batavia voor rendang, gado gado en hemelse pindasaus of ga all-in bij Intisari met een smakelijke rijsttafel.